Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται προνόμια

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται προνόμια
O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Την κατάργηση των μίνι lockdown για τους εμβολιασμένους προανήγγειλε εμμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν παρελάσεις και ο εορτασμός του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Το τέλος των μίνι lockdown όσον αφορά στους εμβολιασμένους σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις για τους οριζόντιους περιορισμούς των μέτρων κατά του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξει ξανά νέα καραντίνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις απο τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και δήλωσε: “Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια, που αντιστοιχούν στη συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια”.

Δεν διέψευσε μάλιστα τις πληροφορίες για κατάργηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ή δημιουργία μίας νέας υπό- επιτροπής με λιγότερα μέλη (προφανώς για να αποφεύγεται η πολυφωνία), παραπέμποντας επίσης στις ανακοινώσεις Πλεύρη.

Ο κ. Οικονόμου έδειξε όμως σαφώς ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να πραγματοποιηθεί κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ειδικά στη Θεσσαλονίκη ο εορτασμός του Αγιου Δημητρίου, που αποτέλεσε πέρυσι το χρονικό σημείο κατά το οποίο “ξέφυγε” η πανδημία.

“Εφέτος δεν είναι όπως ήταν πέρυσι. Έχουμε το εμβόλιο. Η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός συνεχίζεται και όλο και περισσότεροι πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή που μας δίνει η επιστήμη. Ας κοιτάξουμε τι γίνεται στις εντατικές. Από εκεί και πέρα όμως η κατάσταση δεν είναι όπως πέρυσι” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει μία κανονικότητα, την επιστροφή της ζωής του στην πληρότητα της”.

Προκύπτει βεβαίως το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση αλλάζει την τακτική της και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, εφόσον όπως υποστηρίζει η μέχρι σήμερα πολιτική της ήταν επιτυχημένη.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η πανδημία χαρακτηρίζεται από κύκλους και ήταν διαφορετικές οι αναγκαίες πολιτικές στον πρώτο κύκλο της πανδημίας και διαφορετικές οι νέες ανάγκες και προκλήσεις, που αναδεικνύονται στο δεύτερο κύκλο, μετά και τον εμβολιασμό μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα