Οικονόμου: Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Πόσο θα κοστίζει το rapid τεστ

Οικονόμου: Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Πόσο θα κοστίζει το rapid τεστ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στα νέα μέτρα λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του Β. Κικίλια. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.

Για τα νέα μέτρα που θα προφυλάξουν το κοινωνικό σύνολο από την πανδημία και τα οποία θα ανακοινωθούν το μεσημέρι μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το μεσημέρι στις 12 ο Βασίλης Κικίλιας θα περιγράψει τον τρόπο που θα κινείται ο κόσμος στο περιβάλλον της πανδημίας που δεν υποχωρεί, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει στη χώρα και «χτυπά» κυρίως τους ανεμβολίαστους

«Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο κύριος Οικονόμου σε δηλώσεις του στο Mega.

Τι θα ισχύει σε μπαρ, εστιατόρια, σινεμά και θέατρα

Σε μία σειρά από χώρους και δραστηριότητες θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Σε κλειστούς χώρους όπου η μάσκα δεν μπορεί να προσφέρει προστασία, όπως μπαρ και εστιατόρια, θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Σε κλειστούς χώρους που αφορά διαστηριότητες πολιτισμού, όπως σινεμά και θέατρα, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των ανεμβολίαστων με test 48 ωρών. Το κόστος του test θα επιβαρύνει τους ίδιους, με την τιμή να είναι συγκεκριμένη για να είναι προσιτή.

Rapid τεστ: Πόσο θα κοστίζει

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το rapid τεστ θα μπει σε μια «προσιτή» τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ». «Οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, αν και τόνισε ότι δεν το λέει διχαστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα