Ομερτά Παπανδρέου-Ρουμελιώτη για τις αποκαλύψεις περί Μνημονίου

Ομερτά Παπανδρέου-Ρουμελιώτη για τις αποκαλύψεις περί Μνημονίου

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Π. Ρουμελιώτης αποφάσισαν να σταματήσουν τις αποκαλύψεις για το Μνημόνιο. Οι αλληλοκατηγορίες θα τους οδηγούσαν στην πόρτα του εισαγγελέα

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης μετά τις εκατέρωθεν αποκαλύψεις για την παράδοση της χώρας στις δάνειες δυνάμεις, φαίνεται πως αποφάσισαν να βάλουν φρένο σε αυτές. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, το μήνυμα που “εξέπεμψαν” οι δύο άνδρες, βάζοντας τέλος στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει συνοψίζεται στο εξής: “Θα πάμε φυλακή, αν συνεχίσουμε να αλληλομαχαιρωνόμαστε!”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δύο πλευρές “συνεννοήθηκαν” εν μία νυκτί να σταματήσουν τις αποκαλύψεις που έκανε ο ένας εις βάρος του άλλου, οι οποίες επί της ουσίας θα έφερναν και τους δύο στην…πόρτα του εισαγγελέα.

Έτσι, ο κοινός φόβος φαίνεται πως επέβαλε το σιωπητήριο. Ωστόσο, το θέμα ήδη οδεύει προς τη Βουλή ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί ο κ. Ρουμελιώτης να δώσει στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές για τα όσα δημόσια κατήγγειλε.

Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υποστήριζε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι “το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει”. Ο κ. Παπανδρέου είχε γίνει έξαλλος με το εν λόγω “άδειασμα” και μέσω κύκλων άφηνε να διαρρεύσει ότι πρέπει “να αναλογιστούμε όλοι γιατί δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, κανένας από την ελληνική κυβέρνηση”, προσθέτοντας μάλιστα: “Γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν έθεσε το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για να εισπράξει κάποια υπεύθυνη απάντηση” και “γιατί δεν παραιτήθηκε, γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα θα οδηγούσε σε αποτυχία”.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου  Ντομινίκ Στρος Καν, “σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα”.

Επίσης, ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:

1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν

2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και

3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα