Τσίπρας: Απόφαση του λαού αν θα προχωρήσουμε με προοπτική ή θα ξανακυλήσουμε στην λιτότητα

Τσίπρας: Απόφαση του λαού αν θα προχωρήσουμε με προοπτική ή θα ξανακυλήσουμε στην λιτότητα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας AP

"Η Ελλάδα ξεπέρασε τις μεγάλες δυσκολίες. Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά προς το καλύτερο. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει μπροστά" είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ανοικτή συνεδρίαση του (ΣΕΤΕ).

Στην ανοικτή συνεδρίαση της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής μίλησε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει “αν θα προχωρήσουμε με προοπτική και ασφάλεια ή θα ξανακυλήσουμε στις περικοπές και την λιτότητα. Διότι ας μη ξεχνάμε ούτε ποιοι κυβερνούσαν όταν η χώρα μπήκε σε αυτή τη περιπέτεια, ούτε την αρχική αιτία που την προκάλεσε”.

“Αυτό που εγγυώμαι προσωπικά σε ότι με αφορά” συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι “ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μας, να μην διεξαχθεί η προεκλογική συζήτηση σε ένα περιβάλλον τοξικό, που υπονομεύει τόσο την οικονομία όσο και τη δημοκρατία. Με πολιτικό πολιτισμό, με προγραμματική αντιπαράθεση και σύγκριση ανάμεσα στα δυο διαθέσιμα σχέδια που υπάρχουν, έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε όλες οι ελληνίδες και οι έλληνες τα συμπεράσματά μας και να βγούμε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι στη νέα εποχή της πατρίδας μας. Για να κάνουμε την πατρίδα μας, ένα υπόδειγμα σύγχρονης, ευρωπαϊκής χώρας που έχει βγει από μια πρωτοφανή κρίση πιο έμπειρη, πιο δυνατή και κυρίως πιο σίγουρη για το μέλλον της”.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι “το brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό” και πρόσθεσε ότι ο τουρισμός δεν ακολούθησε την ύφεση άλλων κλάδων μέσα στην κρίση. “Από το ’15 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή” ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι ο κλάδος ξεπέρασε τους στόχους που είχε βάλλει και έφθασε στις 33 εκατομμύρια αφίξεις το 2018 όταν στο 12ο Συνέδριο, το 2013 είχε θέσει το στόχο των 24 εκατομμυρίων αφίξεων ως το 2021.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι “από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή” την ώρα που κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν ότι “η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα. Η εικόνα της χώρας μας τσαλακώθηκε κατά τα χρόνια της κρίσης και οι άνθρωποι της συκοφαντήθηκαν από τους υπερασπιστές της λιτότητας στην Ευρώπη. Αποδείχθηκε ότι αυτή η συνθήκη ήταν απλά ένα φτηνό κατασκεύασμα”.

Τέλος αναφέρθηκε στους τρεις τομείς που έχει ρίξει το βάρος η κυβέρνηση και οι οποίοι είναι: Η μείωση της φορολογίας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, οι υποδομές με ένα σύγχρονο δίκτυο οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσης που αποτελεί ισχυρή βάση για την τουριστική ανάπτυξη και ο σεβασμός – προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα