Ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο υποκλοπές και ακρίβεια

Ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο υποκλοπές και ακρίβεια
Υποκλοπές και ακρίβεια αναμένεται να κυριαρχήσουν στην σημερινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Στα ζητήματα των υποκλοπών και της ακρίβειας αναμένεται να εστιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για την παρουσία του κόμματος στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την προετοιμασία για τις πολιτικές «μάχες» που έρχονται στην Βουλή συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στο ζήτημα των ημερών, δηλαδή το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με αφορμή μάλιστα το ότι η σημερινή θα είναι η 3η κατά σειρά Παρασκευή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προσέλθει στην Βουλή προκειμένου να απαντήσει στις απανωτές ερωτήσεις για το θέμα που έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θυμίζουμε μάλιστα ότι στην τελευταία του ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώσει την εθνική αντιπροσωπεία ότι δεν υφίσταται θέμα παρακολούθησης υπουργού της κυβέρνησης κάνοντας άρση του απορρήτου. Όλα αυτά στο φόντο της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών που βρίσκεται στην δημόσια διαβούλευση, έχοντας προκαλέσει την αντίδραση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα κατατεθούν οι εκτιμήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τρέχουσα περίοδο, που φαίνεται να κυοφορεί πολιτικές εξελίξεις. Κυρίως από την στιγμή που συνδυάζει μια περίοδο μεγάλης έξαρσης του προβλήματος της ακρίβειας με τα σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας που έχουν έρθει στο προσκήνιο και «αγγίζουν» μεγάλο τμήμα του πολιτικού φάσματος. Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει αναφορά στην ανάγκη για πολιτική ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων.

Αυτά ενώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αυτή την περίοδο ικανοποίηση για τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει το κόμμα και το άνοιγμα που επιχειρείται στην κοινωνία. Χαμόγελα υπήρχαν χθες στους επιτελείς της Κουμουνδούρου για την μαζικότητα και τον παλμό που καταγράφθηκε στα «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα. Η δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία έρχεται αμέσως μετά την αντίστοιχη εικόνα που υπήρξε στην κινητοποίηση για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου ενάντια στην ακρίβεια. Στοιχεία που αποτιμώνται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως σαφέστατες ενδείξεις της αύξησης της πολιτικής του επιρροής στην προοπτική της πολιτικής διεξόδου που δίνει η πρόταση του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Από την χθεσινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείου Eurokinissi

Άλλωστε και στην χθεσινή δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την μαζικότητα των εκδηλώσεων για το πολυτεχνείο με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και υποτιμούν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να την προστατεύσει διαπράττουν τεράστιο λάθος το οποίο θα το διαπιστώσουν σύντομα μέσα από τους αγώνες του λαού και κυρίως μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες για την πολιτική αλλαγή». Αυτά ενώ σαφές μήνυμα προς την νεολαία και ιδίως τους φοιτητές έδωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας ότι «η Δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια» και πως «προοδευτική κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει ότι τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης θα τελειώσει αυτή η ιστορία με τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και με την πανεπιστημιακή αστυνομία».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι και αυτό τον μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ «τρέχει» ένα πανελλαδικό πρόγραμμα διοργάνωσης περιοδειών και εκδηλώσεων με την συμμετοχή όλων των στελεχών του, με στόχο την περεταίρω γείωση με την κοινωνία, την αξιοποίηση των νέων μελών του κόμματος και την ανάδειξη των προτάσεων του κόμματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα