ΟΝΝΕΔ: Μία νεολαία, δύο ανακοινώσεις και η αναταραχή συνεχίζεται

ΟΝΝΕΔ: Μία νεολαία, δύο ανακοινώσεις και η αναταραχή συνεχίζεται
Με αφορμή τα 40 χρόνια από την Ίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας-ΟΝΝΕΔ, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στο ΣΕΦ// ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στα άκρα η κόντρα του Σάκη Ιωαννίδη με την ηγεσία της ΝΔ και τον Αντρέα Παπαμιμίκο. Ποιοι κατηγορούν ποιους για πραξικόπημα ενόψει της εκλογής νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Εκτός ορίων τείνει να βγει η κατάσταση στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ, καθώς καθημερινά προστίθενται και νέα επεισόδια με εκατέρωθεν βαριές καταγγελίες των αντιμαχόμενων στρατοπέδων της νεολαίας της  ΝΔ. Το τελευταίο κρούσμα αφορά στην αντιδικία μεταξύ των μελών της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ αναφορικά με τη νομιμοποίηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που θα αναλάβει τη διοργάνωση των εκλογών νέου προέδρου της Οργάνωσης. Το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι η εφταμελής ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ να εμφανίζεται με δύο προέδρους, όπου ο ένας δεν αναγνωρίζει τον άλλο!

Σύμφωνα με την ακολουθία των γεγονότων, αμέσως μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αργά το βράδυ της Τρίτης, εκδόθηκε ανακοίνωση όπου επικυρωνόταν η απόφαση του προέδρου της ΝΔ για ορισμό εκλογών νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου και καθορίζονταν οι προϋποθέσεις σύμφωνα με το καταστατικό της Οργάνωσης για την υποβολή υποψηφιοτήτων με καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι η ΚΕΦΕ «αποτελούμενη από τους Φ.Βρεκό, Γ.Γκαλίτσιο, Π.Ζυμβραγάκη, Δ.Μανωλόπουλο και Μ.Μπαλαφούτη με αντικείμενο τον καθορισμό των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Με δεδομένο, ότι κατά την εκλογή των πέντε μελών της κατά την Α’ Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής (13/7/2013) δεν έλαβε ποτέ χώρα η συγκρότηση της σε σώμα, προχώρησε αμέσως στη σχετική διαδικασία. Με ψήφους 3 υπέρ, 0 κατά εξελέγη Πρόεδρος της ΚΕΦΕ ο Δ.Μανωλόπουλος, ενώ οι Φ.Βρεκός και Μ.Μπαλαφούτης απείχαν από την ψηφοφορία και στη συνέχεια αποχώρησαν από τη διαδικασία».

Αμέσως μετά ακολούθησε ανακοίνωση των Φ. Βρεκού και Μ. Μπαλαφούτη οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι αποχώρησαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας  «πραξικοπηματικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις» και καλώντας εμμέσως και τα στελέχη του κόμματος να παρέμβουν. Τα εν λόγω στελέχη της ΟΝΝΕΔ αμφισβητούν τη νομιμότητα της προχτεσινής ψηφοφορίας στην ΚΕΦΕ αντιτείνοντας ότι «στις 13 Ιουλίου 2013 […] ο Φώτης Βρεκός εκλέχτηκε πρόεδρος της ΚΕΦΕ στην πρώτη συνεδρίασή της».

Οι κ.κ. Βρεκός και Μπαλαφούτης που πρόσκεινται στην πλευρά του παραιτηθέντος προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη και διαφωνούν με την διεξαγωγή εκλογών στις 20 Μαρτίου πριν από το συνέδριο της ΝΔ, υποστηρίζουν ότι η συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης «συγκλήθηκε από τον Αντρέα Τσώκο» και «τα μέλη της ΚΕΦΕ που ελέγχονται από τον Γραμματέα της ΝΔ Αντρέα Παπαμιμίκο δεν αναγνώρισαν τη νόμιμη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε και αμφισβήτησαν τον εκλεγμένο πρόεδρο της ΚΕΦΕ».

Επιπλέον προβαίνουν και σε σοβαρές καταγγελίες κατά του κ. Παπαμιμίκου υποστηρίζοντας ότι οι κ.κ. Γκαλίτσιος, Ζυμβραγάκης και Μανωλόπουλος «με αυταρχικό τρόπο και πραξικοπηματικά ανακοίνωσαν στο σώμα ότι “αυτοί θα αποφασίσουν για τη διαδικασία χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους το καταστατικό, μιας και ότι αυτές είναι οι εντολές που πήραν από το γραμματέα του Κόμματος”».

Το νέο αυτό επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην παραίτηση του Σάκη Ιωαννίδη από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, που συνοδεύτηκε με καταγγελίες κατά της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, εξαιτίας της διαφωνίας του με τον κ. Μητσοτάκη να δρομολογηθούν τώρα οι διαδικασίες της διαδοχής στην νεολαία της ΝΔ. Γαλάζια στελέχη που ανήκουν στην πλευρά Μητσοτάκη θεωρούν ότι άκαιρα δημιουργήθηκε σε αυτή τη συγκυρία ένα ζήτημα στη νεολαία του κόμματος, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η Συγγρού χειριζόταν πιο ευέλικτα τη διαδοχή στην ΟΝΝΕΔ.

Πάντως παρά το τεταμένο κλίμα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης –που ουσιαστικά έχει και το χρίσμα της ηγεσίας της ΝΔ- συνεχίζει κανονικά τον προεκλογικό του αγώνα. Τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη ανακοίνωσε η κίνηση 156 στελεχών της «ΟΝΝΕΔ 2020» σημειώνοντας ότι «βρήκαμε στο πρόσωπό του έναν συνοδοιπόρο στην προσπάθειά μας αυτή, καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη μετεξέλιξη της υπάρχουσας παράταξης στην “ΟΝΝΕΔ που ονειρευόμαστε”». Μάλιστα στο επιτελείο του κ. Γεωργιάδη ερμηνεύουν πως «οι ισορροπίες ισχύος πια δείχνουν συντριπτικές» για την επικράτησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα