Ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ζητεί η ΝΔ

Ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ζητεί η ΝΔ
Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαφωνεί με το σύνολο των ρυθμίσεων για την αδειοδότηση των καναλιών και την ψηφιακή ΕΡΤ

Τις αντιδράσεις της κατά του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την είσοδο της ΕΡΤ στο ψηφιακό πεδίο κορύφωσε η ΝΔ καταθέτοντας αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πλειονότητας των άρθρων του σχετικού νομοσχεδίου.

Η ΝΔ ζητεί να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία 35 από τα 58 άρθρα (2-4, 9, 11-14, 16-18, 21-43 και 55). Η ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο και επί της αρχής, εκφράζει την αντίθεσή της με τον πυρήνα των διατάξεών του που αφορούν στη διαδικασία αδειοδότησης, τον καθορισμό των δημοπρατούμενων αδειών και των τιμών εκκίνησης ανά άδεια καθώς, τον ορισμό χρονικής διάρκειας 10 ετών ανά άδεια, την υποχρέωση ελάχιστου καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των διαγωνιζόμωνων. Η ΝΔ διαφωνεί επίσης με τον καθορισμό ελάχιστου αριθμού απασχολούμενου προσωπικού στους σταθμούς αλλά και με τους όρους και τη διαδικασία προκήρυξης από το ΕΣΡ και τη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών.

Η ΝΔ αναμένεται να καταψηφίσει επίσης τις διατάξεις που επιτρέπουν στην ΕΡΤ να συστήσει θυγατρική εταιρεία η οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί τη Digea ως ψηφιακός πάροχος και καθορίζουν επαγγελματικό ασυμβίβαστο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) επιβάλλοντας ταυτόχρονα αυστηρότερες πειθαρχικές διατάξεις. Ενίσταται επίσης για όλα τα άρθρα που καθορίζουν την νέα εθνική επικοινωνιακή πολιτική της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα