Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
8-8-2011-ΑΘΗΝΑ- τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό .(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Μαζική καταδίκη της κυβέρνησης ζήτησε το ΚΚΕ μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου. Για ξεπούλημα της χώρας κάνει λόγο ο ΣΥΝ. Ικανοποίηση μόνο από την Ντ. Μπακογιάννη

Την οξύτατη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία.

Για “θράσος της κυβέρνησης να εξαγγέλλει την ταχύτατη εφαρμογή των άγριων μέτρων του μεσοπρόθεσμου που τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας και να καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους” κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

“Ο λαός πρέπει να τους το ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού”, συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι “κυβέρνηση και τρόικα ήταν και είναι μαζί στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, έχοντας και τη συναίνεση της ΝΔ. Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει”.

ΛΑΟΣ: “Φάνηκε ποιος έχει το πάνω χέρι”

Στον υπουργό Οικονομικών έστρεψε τα βέλη του ο ΛΑΟΣ, κάνοντας λόγο για ποδηγέτηση του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Βενιζέλο.

“Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο φάνηκε ποιος έχει το “πάνω χέρι”. Ο κ. Βενιζέλος ποδηγετεί πλέον το ΠΑΣΟΚ και ό,τι ήθελε προκύψει.

Μετά από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι έχει εξασφαλίσει κάποια πράγματα από την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Ό,τι πρόκειται να γίνει, αν περιβάλλεται από φως, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα το στηρίξει. Μην διανοηθούν όμως να προχωρήσουν στο σκοτάδι. Θα μας βρουν απέναντι” αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος

ΣΥΝ: “Ισοπεδώνουν την κοινωνία”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι “η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου σε ένα υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία” και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Η μόνη απάντηση είναι οι μαζικοί ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή τους πριν τα διαλύσουν όλα”.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει: “Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι “σηκώνουν πολύ ψηλά τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών”. Με τα μέτρα όμως που επαναλαμβάνουν ότι θα προωθήσουν, υποστέλλουν οριστικά τη σημαία της κοινωνικής αντοχής και αποδοχής”.

Αντιθέτως, η Πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της που “η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις εγκληματικές της καθυστερήσεις, προχώρησε επιτέλους στην ανακοίνωση ενός μέρους των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα”, αλλά σημείωσε: “Λυπάμαι που αυτό κατέστη αναγκαίο υπό την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας” και εξέφρασε την αμφισβήτησή της σχετικά με το ότι “αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τις εφαρμόσει”.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος ότι “είναι προφανές ότι, εκτός από τους Έλληνες, η κυβέρνηση κορόιδευε και τους εταίρους της” και συνέχισε: “Επειδή τα ψέματα τελειώνουν γρήγορα, έφτασε η ώρα να μάθουμε στην πράξη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Οι λεονταρισμοί του κυρίου Βενιζέλου, δεν κρύβουν πια ότι οι δεσμεύσεις σε ανεφάρμοστες απαιτήσεις είναι μονόδρομος προς την χρεοκοπία. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, εάν τα φορολογικά βάρη δεν πέφτουν στους λίγους, εάν παταχθεί η διαφθορά, και εάν δεν κατασπαταλούνται οι φυσικοί πόροι. Στους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, απαντάμε με προτάσεις για μια βιώσιμη οικονομία, που σέβεται τον άνθρωπο και την φύση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα