Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου έλεγε ότι η ΕΡΤ είναι “δημόσια περιουσία” και δεν πρέπει να κλείσει

Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου έλεγε ότι η ΕΡΤ είναι “δημόσια περιουσία” και δεν πρέπει να κλείσει

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου από το πρόσφατο 2011, όταν έλεγε ότι η ΕΡΤ είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να κλείσει (Vid)

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Σίμος Κεδίκογλου, δημοσιοποίησε την Τρίτη το “λουκέτο” στην ΕΡΤ με μια ιδιαίτερη σκληρή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εξαγγελία του, η ΕΡΤ είναι “εκτροφείο σκανδάλων, μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης”.

Πριν από 19 μόλις μήνες, εξαγγέλλοντας τότε το σχέδιο εξυγίανσης του υφυπουργού Ηλία Μόσιαλου που προέβλεπε το κλείσιμο ενός μόνο από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια και αρκετών περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, είχε πει χαρακτηριστικά, σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος:

“Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, μπορεί να είναι οικονομικά ανεξάρτητη Είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωση της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί”.

Εκείνο τον καιρό, ο ίδιος κατακεραύνωνε την κυβέρνηση Παπαδήμου για το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, μιλώντας για απαξίωση η δημόσια τηλεόραση.

Ως αρμόδιος για τα θέματα της κρατικής τηλεόρασης, είχε αναφέρει πως έχει κατατεθεί ειδικό σχέδιο για την ΕΡΤ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν μπορούσε να κατανοήσει το όφελος από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, από την κατάργηση των υπερσύγχρονων studio που υπάρχουν και να δοθεί το κτίριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε ότι αφορά το κλείσιμο των συχνοτήτων στις παραμεθόριες περιοχές, είχε δηλώσει πως υπάρχει κίνδυνος καταπάτησης αυτών των συχνοτήτων από σκοπιανά και τούρκικα μέσα ενημέρωσης.

Δηλώσεις που δε συνάδουν με την τωρινή στάση τόσο του ιδίου, όσο και της ΝΔ, που έχει πυροδοτήσει σωρεία αντιδράσεων και πολιτικό “σεισμό”.

11η Ιουνίου, 2013:

“Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές”.

Τα Hashtags στο Twitter για την ΕΡΤ:

occupy_ert

occupyERT

openERT

Οι εργαζόμενοι εκπέμπουν συνεχώς μέσω του  @ErtSocial

Υπενθυμίζεται ότι  η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εφημερίδες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, οι οποίες δεν θα κυκλοφορούν από την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα