Πάγκαλος: Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας να πάω φυλακή

Πάγκαλος: Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας να πάω φυλακή
Eurokinissi

Επιμένει στις δηλώσεις του περί υποκλοπών ο Θ. Πάγκαλος. Υποστήριξε ότι όσα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες δεν είναι νέα. "Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο", είπε. Ακούστε το ΗΧΗΤΙΚΟ

Επιμένει στις δηλώσεις του για τις υποκλοπές ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5, είπε πως “η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι”.

“Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια; Γιατί στη διαμάχη (για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς;”, συμπλήρωσε ενώ, αναφερθείς στο έργο της ΕΥΠ  σημειώσε ότι την περίοδο στην οποία αναφέρθηκε “παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα”.

“Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος”, είπε.

Εξάλλου, κατά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών “είχε ξαμολυθεί τότε στις πρωτεύουσες ο κ. Μίλλερ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, και έβλεπε όλους τους ανθρώπους που έβλεπα εγώ και τους έλεγε ότι άποψη των ΗΠΑ είναι να μην μπει η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα τι, θα πουν οι Αμερικανοί γιατί παρακολουθούσατε δύο πρεσβευτές μας όταν εμείς κάναμε εκστρατεία εναντίον σας; Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα”.

Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε γιατί στη διαμάχη μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών για τις παρακολουθήσεις της NSA “θα πρέπει να είμαστε υπέρ της Μέρκελ;” και πρόσθεσε: “Σε πολύ δύσκολες στιγμές μάς στήριξαν οι ΗΠΑ, ενώ από την άλλη έχουμε τη γνωστή κατάσταση. Γιατί να μισούμε τους λαούς κατά ιεραρχία;”

Υποστήριξε δε, ότι όσα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες δεν είναι νέα. “Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο”, είπε και αναρωτήθηκε: “Τι ζημιά μας κάνει; Οι αμερικανοί παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό κι εμείς τους παρακολουθήσαμε για την εκστρατεία κατά της Κύπρου. Γιατί η Ελλάδα να είναι πάντα θύμα; Γιατί η Ελλάδα πάντα να την τρώει; Γιατί να μην παίρνει πρωτοβουλίες;”.

Σε ό,τι αφορά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δικηγόρος Άγις Τάτσης, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι το αδίκημα δεν ήταν αυτόφωρο, ενώ για τον ίδιο το δικηγόρο σχολίασε: “Βγήκε σε όλες τις τηλεοράσεις και έγινε γνωστός για ένα 24ωρο”. “Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας να πάω φυλακή”, σημείωσε.

“Μου ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να πω ότι ήταν μια χιουμοριστική δήλωση”

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι οι “δηλητηριοδέστερες και εμπαθέστερες κριτικές” τού έγιναν από στελέχη του Κινήματος και εκτίμησε ότι “προφανώς υπάρχει κάποια γραμμή”.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τού ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να πει πως επρόκειτο για μια χιουμοριστική δήλωση και εκείνος απάντησε πως δεν μπορεί να γελοιοποιηθεί και πως όσα δήλωσε “τα ξέρουν πάρα πολλοί”.

“Τους είπα ότι εγώ δεν θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ έχει καμιά ευθύνη για αυτά που λέω εγώ”, πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς αν νιώθει πικρία για τη στάση της Χαρ. Τρικούπη απάντησε: “Μπορώ να αγαπάω αυτούς που με μισούν;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα