Πάγκαλος: “Είστε κόμμα τραμπούκων”

Πάγκαλος: “Είστε κόμμα τραμπούκων”
23-5-12011-ΑΘΗΝΑ-Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις αποκρατικοποιήσεις// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Λίγε ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο Θεοδ. Πάγκαλος εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. Προανήγγειλε κατάργηση 40 οργανισμών χωρίς δηλωμένα στοιχεία

Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντάς τον ως κόμμα των τραμπούκων.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ “έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους”.

Αντίθετα, όπως είπε, “είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής”.

Σχετικά με το κίνημα των αγανακτισμένων υποστήριξε ότι έχει αρχίσει να φθίνει. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι χθες πέρασε από το Σύνταγμα και είδε μόλις πενήντα άτομα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ναυάγιο συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σημείωσε ότι είναι υπέρ της συνεργασίας και πρόσθεσε ότι αυτό που δεν λειτούργησε είναι ότι ο κ. Σαμαράς δημοσιοποίησε τη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου “κατά τρόπο θριαμβευτικό”.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η θέση του κ. Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είναι τελείως αδιέξοδη, επισημαίνοντας πως στο ταξίδι του στην Ευρώπη ο πρόεδρος της ΝΔ “αποδοκιμάστηκε από όλη του την πολιτική οικογένεια”.

Σε ό,τι αφορά τον αναβρασμό στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι σύσσωμη η ΚΟ στήριξε τον Πρωθυπουργό και ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ακατάσχετο υβρεολόγιο”

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς περί κόμματος τραμπούκων, που απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, έκανε λόγο για “ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων”.

Όπως είπε, “δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής»”, και πρόσθεσε ότι “ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας”.

Ο κ. Βίτσας επισημαίνει ότι ο κ. Πάγκαλος κάνει άδικο κόπο, καθώς “η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και το καράβι της κυβέρνησης μπάζει νερά από παντού”.

Καταλήγοντας στην απάντησή του αναφέρει ότι “θα τους πνίξουν η οργή και ο πόνος των ανέργων και της κοινωνίας που γεννά η ανάλγητη πολιτική τους. Ο λαός μας, με πείσμα και υπερηφάνεια, θα ρίξει την κυβέρνηση με ειρηνικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες”.

Λουκέτο σε 40 οργανισμούς χωρίς στοιχεία

Ο κ. Πάγκαλος προανήγγειλε κλείσιμο 40 οργανισμών που τον αγνόησαν μη δίνοντας στοιχεία, τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, άφησε αιχμές σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο “Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί”.

Υπεραμυνόμενος εκ νέου της θέσης του περί του μαζί τα φάγαμε, ο Θ.Πάγκαλος παρατήρησε: “Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν”.

Όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα, ο Θ.Πάγκαλος συμφώνησε με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις υπέρ των αδύναμων στο μέλλον.

Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα -εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%- και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.

Σε σχόλιο για το ότι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο Θ.Πάγκαλος -ο οποίος προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής- προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την επιτροπή.

“Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει”, τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως “πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου”.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα