Πάγκαλος: Ο Άκης δεν έκανε ούτε για θυρωρός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος: Ο Άκης δεν έκανε ούτε για θυρωρός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ
Eurokinissi

Νέα πυρά κατά του Άκη Τσοxατζόπουλου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Ούτε για θυρωρός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, είπε ο ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ερωτηθείς για το “πάρτι” των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Αμυνας και άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το τι γινόταν.

“Είναι προφανές ότι αν είχα αντιληφθεί ότι υπήρχαν τα θέματα που ανέδειξε η δικαστική έρευνα, αντιλαμβάνεστε ότι θα είχα ένα θέμα να τα βάλω και θα έμπαινε και ένα ζήτημα παραμονής μου στο κυβερνών κόμμα και στην κυβερνώσα πλειοψηφία. Δεν είχα αποδείξεις. Οτι κάτι γινόταν… Θα σας πω κάτι. Τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν τον είχα υποστηρίξει σε τίποτα. Ούτε για θυρωρό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ψήφιζα, για μια σειρά από λόγους, που δεν ήταν πάντοτε λόγοι νομιμότητας. Ουδέποτε τον έχω υποστηρίξει. Πάντα γι’ αυτόν μιλάω”, είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Άμυνας που έχει καταδικαστεί για τις χρυσές μίζες για τα εξοπλιστικά.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο να το πει. “Αν γνωρίζετε κάτι για κάποιον άλλον, πέστε το για να τον πιάσει η Δικαιοσύνη και να τον βάλει στη φυλακή. Βλέπω, όμως, ότι σε επίπεδο κομμάτων, και στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν διάφορες προσωπικότητες κολλητές με τον Άκη και τον υποστήριζαν τον Άκη και με δράματα προσπαθούσαν να τον βγάλουν τον Άκη πρωθυπουργό και να κυβερνήσει τη χώρα. Θέλετε να μου πείτε ότι δεν ήξερα τίποτα και ότι κάπου στο μυαλό μου υπήρχε κάτι και κάτι είχε πιάσει, σαν το σκύλο, η υπερμεγέθης μύτη μου; Δεν τον είχα υποστηρίξει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Σχετικά με το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είπε:

“Συνέλαβα τη φρίκη του Μνημονίου και των συνεπειών του, όταν ήρθε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μας πρότεινε σε μια ομάδα εργασίας που είχαμε και εξέταζε τις θέσεις που μας είχε φέρει η τρόικα, οι πρωτοεμφανιζόμενοι τότε υπάλληλοι, και μία από αυτές ήταν η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Εγώ ήμουν εναντίον, γιατί θεωρούσα ότι υπήρχε ένα θέμα αισθητής μείωσης του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων και διότι υπήρχε ένα θέμα θεσμών τρόπον τινά και θεωρούσα ότι θα ήταν πολλαπλασιαστικές οι επιπτώσεις. Θυμάμαι ότι το ποσό αυτό που συζητούσαμε τότε στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου – όχι του δημοσίου τομέα στο σύνολο, με ΔΕΚΟ κτλ. – ήταν περί τα 475 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, όσα έχουν κλέψει αυτοί οι κύριοι (σ.σ.: οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) και τα έχουν δανείσει ο ένας στον άλλον. Η αεριτζήδικη απάτη για την οποία συζητάμε είναι 500 εκατ., δηλαδή ο 13ος και 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων για ένα έτος. Δεν είναι τεράστιο το θέμα;”

Ο Πάγκαλος μίλησε και για τον πρώην διοικητή του ΤΤ, Αγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές.

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν γνώρισα τον κ. Φιλιππίδη, επειδή ήταν ένας νέος άνθρωπος από αυτούς που φαίνονται νεότεροι και ωραίος στην εμφάνιση, ότι μου έκανε εντύπωση η επάρκεια και η αναίδειά του, ο τρόπος με τον οποίο κινείτο” είπε ο πρώην υπουργός.

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τη διαφθορά στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή του τόπου, υπενθυμίζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν “διάφορες προσωπικότητες που προσπαθούσαν να βγάλουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο Πρωθυπουργό, να κυβερνήσει τη χώρα”.

“Η πρώτη φορά που η Γερμανία μας βοηθάει”

“Οι Γερμανοί είχαν λυσσάξει στην Ευρώπη μέσα. Ό,τι ήθελε η Ελλάδα, η Γερμανία ήταν εναντίον. Όχι τώρα, τότε. Διότι τώρα, όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι και ηλίθιοι και ανερμάτιστοι τύποι που τα έχουν βάλει με τη Γερμανία, να ξέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα” είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος και συνέχισε: “Μέχρι τώρα, η Γερμανία μας πολεμούσε σε όλα τα θέματά μας, και πολιτικά και οικονομικά. Και ήμασταν οι πελάτες τους για όλα τα εξοπλιστικά, και βλήματα και αεροπορικά και το ένα ή το άλλο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα