Παιχνίδια εντυπώσεων με άξονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παιχνίδια εντυπώσεων με άξονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας EUROKINISSI

Γιατί συναντάται σήμερα ο κ.Σαμαράς με τον κ.Παπούλια και πώς μπήκε “σφήνα” στο πρόγραμμα ο κ.Τσίπρας

Της Βίκυς Σαμαρά

Η συνάντηση σήμερα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια πυροδότησε πολιτικά σενάρια, αλλά και παιχνίδια εντυπώσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχε ήδη κανονιστεί το ραντεβού του κ.Σαμαράς με τον κ.Παπούλια και ενώ το πρόγραμμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας λόγω της σημερινής ορκωμοσίας των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα ήταν “φουλ”, από την Κουμουνδούρου επέμεναν να γίνει δεκτός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σήμερα και όχι αύριο.

Τελικά η ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άλλαξε και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα μετά την ορκωμοσία.

Από την πλευρά του Μαξίμου κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ως παράγοντα πολιτικής αστάθειας με αφορμή τη στάση της στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Διέψευδαν επίσης ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπενθυμίζοντας ότι ο στενός συνεργάτης του κ.Τσίπρα Νικος Παππάς έχει ούτως ή άλλως δηλώσει πως εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούσε τον πρωθυπουργό θα ζητούσε την παραίτηση του.

Ο κ.Σαμαράς επισκέπτεται τον κ.Παπούλια κυρίως ενόψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου στο Κάιρο το Σάββατο, ενώ η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζεται παρά τα αυστηρά μηνύματα της Ευρώπης προς την Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα