Θέατρο παραλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ. Πανούσης: Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους;

Θέατρο παραλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ. Πανούσης: Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους;

Τις αντιδράσεις βουλευτών και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ σχολίασε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τι είπε για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τους συλληφθέντες και για το πανεπιστημιακό άσυλο

“Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα” σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το κείμενο του Δικτύου για τα πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που διακινούσε μέσω Facebook το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κείμενο που χαρακτήριζε ανεκδιήγητο τον κύριο Πανούση για την “αστυνομική εισβολή” στην Πρυτανεία που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ζητούσε την παραίτησή του.

“Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους” διευκρίνισε ο υπουργός μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του MEGA, ενώ τόνισε πως είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ωστόσο πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι δημοκρατία έχουμε. “Τι εννοούν αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη; Έχουμε κοινοβουλευτική ή λαϊκή δημοκρατία; Θα μαζεύουν υπογραφές και θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία; Δεν έχω καταλάβει τι θέλουν,  να αφοπλίσουμε τους αστυνόμους; Και ποιος θα επεμβαίνει αν κάτι γίνεται;” διερωτήθηκε αναφερόμενος σκαι στις αντιδράσεις της φοιτητικής νεολαίας του κόμματος.

Ο κ. Πανούσης επεσήμανε ότι το άσυλο αφορά σε ένα χώρο πανεπιστημιακό, αφορά σε ακαδημαϊκές λειτουργίες και δεν επιτρέπει στον καθένα να κάνει ό,τι θέλει. “Δεν μπορούν να πάνε οι μετανάστες και να κάθονται μέσα στο πανεπιστήμιο, το άσυλο δεν σημαίνει ασυλία” είπε χαρακτηριστικά. “Είμαστε σε παράκρουση για το άσυλο”, τόνισε.

Αναφερόμενος στις συλλήψεις 7 ανδρών και 7 γυναικών κατά την επέμβαση στην Πρυτανεία, τόνισε τη διασύνδεση με τον Παλαιοκώστα, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα σε δύο Αλγερινούς είπε ότι παραπέμπονται και δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι.

“Πως μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι κάνανε ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εκεί μέσα;” διερωτήθηκε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και σχολιάζοντας την κατάσταση στα Εξάρχεια είπε με νόημα πως όταν έφυγαν οι κλούβες, την εξουσία πήραν οι μαφίες και όχι οι πολίτες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Πανούση στο βίντεο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα