Ραντεβού Παπαδήμου-αρχηγών χωρίς “κόκκινες γραμμές”

Ραντεβού Παπαδήμου-αρχηγών χωρίς “κόκκινες γραμμές”
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζό Μπάϊντεν στο Μέγαρο Μαξίμου,Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συναντήσει ο πρωθυπουργός. Τη Δευτέρα η συνάντηση με Σαμαρά. "Αντάρτικο" βουλευτών για πιθανή μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Μετά το μήνυμα που έστειλε ο Λουκάς Παπαδήμος στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας δηλώνοντας ότι “μοναδική κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας” , ακολουθεί εβδομάδα συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στόχος του κ. Παπαδήμου να κλείσουν όλα τα ανοικτά θέματα, πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Το τελεσίγραφο της τρόικας , σχετικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προκάλεσε τριγμούς στη συνοχή της κυβέρνησης, καθώς η Νέα Δημοκρατία αντιδρά έντονα στη λήψη νέων μέτρων πριν τις εκλογές.

“Όχι Σαμαρά σε νέα μέτρα”

Έτσι, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, ο κ. Παπαδήμος θα συναντήσει τους Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη με στόχο η κυβέρνηση να πάει με ενιαία φωνή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καλείται να ξεκαθαρίσει αν θα στηρίξει βασικούς νόμους που καλείται να περάσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει στον Πρωθυπουργό πως στηρίζει και συμφωνεί με τους στόχους που έχουν τεθεί, δεν θα στηρίξει όμως νέα μέτρα για την περίοδο 2013-15, τα οποία όπως επισημαίνει θα πρέπει να τα διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές

Συμβούλιο αρχηγών ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

Την Τρίτη ο κ. Παπαδήμος θα συναντήσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κλειστεί ραντεβού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος την Πρωτοχρονιά έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους κάνουν “πόλεμο” στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος έχει απειλήσει αρκετές φορές με αποχώρηση των υπουργών του από την κυβέρνηση, φέρεται να έστειλε επιστολή στον κ. Παπαδήμο ζητώντας σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας, προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις, καθώς ο ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν στυγνό εκβιασμό που συνίσταται στο δίλημμα: Σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα