Παπαδημούλης: Έχουμε τους περισσότερους κληρικούς σε όλη την Ευρώπη

Παπαδημούλης: Έχουμε τους περισσότερους κληρικούς σε όλη την Ευρώπη
Δημήτρης Παπαδημούλης papadimoulis.gr

Τη μονιμοποίηση 4.000 κληρικών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενέκρινε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Η ανάρτησή του.

Κριτική στην εν δυνάμει κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μονιμοποιήσει σχεδόν 4.000 κληρικούς, άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο ευρωβουλευτής αναφέρει για τον πρωθυπουργό ότι μονιμοποιεί 4.000 παπάδες, την ώρα που στην Ελλάδα βρίσκονται οι περισσότεροι, συγκριτικά με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, για να επαληθεύσει τα λεγόμενά του, παρέθεσε και πίνακα, στον οποίο αποτυπώνονται τα στατιστικά των κληρικών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον πίνακα, η Ελλάδα. βρίσκεται στην πρώτη θέση με 87,7 ιερείς ανά 100.000 πληθυσμό.

Δεύτερη έρχεται η Ιταλία, με 82,8 ανά 100.000 πληθυσμό και τρίτη η Ρουμάνια, με 80,1.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για νομιμοποίηση περίπου 4.000 κληρικών ήρθε μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση των δύο, τέθηκε το ζήτημα θεσμοθέτησης οργανικών θέσεων για περίπου 4.000 κληρικούς, πέραν των 6.000 που έχουν αναγνωριστεί με νόμο από το 1945 όπως έχει δρομολογηθεί από το καλοκαίρι.

Περίπου 10.000 κληρικοί μισθοδοτούνται σήμερα και η αναγνώριση των επιπλέον οργανικών θέσεων σημαίνει και την τύποις εξασφάλισή τους.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα