Παπαδημούλης: Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι σημαντικότερες για το μέλλον της ΕΕ

Παπαδημούλης: Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι σημαντικότερες για το μέλλον της ΕΕ
Δ. Παπαδημούλης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης ,μέσω συνέντευξης του, καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις και τις πολιτικές που τους αντιπροσωπεύουν, στις επικείμενες κρίσιμες Ευρωεκλογές.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι σημαντικότερες για το μέλλον της ΕΕ, τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,σε συνέντευξη του στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης «Europost», καλώντας τους πολίτες «να πάνε και να ψηφίσουν μαζικά, για να κάνουν τη διαφορά, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις και τις πολιτικές που τους αντιπροσωπεύουν”.

Την τελευταία 5ετία, σημειώνει, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις σημαντικότερες συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού και την άνοδο της ακροδεξιάς. Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών πολιτικών προτάσεων. Του φιλολαϊκού οικονομικού και πολιτικού μοντέλου που προωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και του σημερινού αδιέξοδου που αναπαράγουν οι συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις.

“Να στηρίξουν”, προσθέτει, “τις δυνάμεις και τις πολιτικές προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των πολλών και έχουν αγωνιστεί για να βελτιώσουν τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ώστε να δουν καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή τους ζωή».

Ο Δ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε “μεγάλη πρόκληση” τον στόχο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων “να γίνουν πιο ελκυστικές” και να στοχεύσουν στη δημιουργία νέων συμμαχιών με τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής ατζέντας, σαν «αυτό ακριβώς που κάνουμε με τη ‘Προοδευτική Συμμαχία’ στο ΕΚ τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τους στόχους της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι εστιάζουν “σε πέντε σημαντικές αλλαγές πολιτικών της ΕΕ» σχετικά με: τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, την προώθηση δεσμευτικών πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την επιτάχυνση της φορολογικής εναρμόνισης και της τραπεζικής ενοποίησης, την προστασία των κοινωνικών, εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εισαγωγή ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης».

Στόχοι επισήμανε, τους οποίους ασπάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ιστορικό κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς. “Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα, το 2015, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη, ευρωπαϊκή, προοδευτική συμμαχία και να μετατοπίσουμε την πολιτική ατζέντα υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στη Γαλλία αλλά και τις σχολικές κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη επισήμανε ότι “τα «Κίτρινα Γιλέκα» μετατράπηκαν σε ευρύτατο σύνολο συλλογικών απαιτήσεων, το οποίο στο εσωτερικό της χώρας , αντανακλά την απογοήτευση στις πολιτικές του Μακρόν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την επιθυμία για μια άλλη δικαιότερη Ευρώπη με βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης για το Κίνημα των νέων το οποίο δημιουργείται από τους χιλιάδες νέους που “παίρνουν τους δρόμους σε όλη την Ευρώπη”, ο κ Παπαδημούλης πιστεύει στην δυναμική τους για την επίλυση του αδιεξόδου. «Άποψη την οποία», όπως ανέφερε, «ασπάζονται και οι πολιτικές ομάδες της Αριστεράς, των Πράσινων και των Σοσιαλιστών και τους προσκάλεσαν στην ολομέλεια του Μαρτίου στο Ευρωκοινοβούλιο, για να ακούσουν τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους».

Τέλος, για το Brexit σημείωσε πως «είναι μια οδυνηρή διαδικασία σε όλα τα επίπεδα, και ελπίζουμε ότι και οι δύο πλευρές θα λάβουν υπόψη τα συμφέροντα των πολιτών, όχι μόνο τους αριθμούς και τους λογαριασμούς που πρέπει να κανονιστούν και να πληρωθούν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version