Παπαδημούλης: Τριπλές εκλογές το 2014

Συζήτηση τροπολογιών σε νομοσχέδια υπουργείων και ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση τροπολογιών σε νομοσχέδια υπουργείων και ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λάβει νέα μέτρα, τα οποία έχει βαφτίσει "διαρθρωτικές παρεμβάσεις" εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά τι είπε στον ΣΚΑΪ

«Η πρόβλεψή μας είναι ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα έρθει και το νέο Μνημόνιο, που έχει προαναγγείλει ο κ. Σόιμπλε, παρ' ότι ο κ. Σαμαράς το διαψεύδει», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης και εξέφρασε την άποψη πως «το σενάριο των τριπλών εκλογών είναι ανοιχτό».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «είναι σε αποδρομή» και ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «τρέμουν» ότι στις ευρωεκλογές θα εισπράξουν ως άθροισμα πολύ χαμηλά ποσοστά.

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να ξεχάσει τις πονηρές ιδέες ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών», καθώς, όπως είπε, ο νόμος Ραγκούση ορίζει ότι οι ευρωεκλογές γίνονται την ίδια ημέρα με την εκλογή των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων στον πρώτο γύρο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λάβει νέα μέτρα, τα οποία έχει βαφτίσει «διαρθρωτικές παρεμβάσεις».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ θύμισαν δύο παλιές λαϊκές παροιμίες: «Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» και «Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι», ενώ για τα μέτρα τόνισε πως «η ουσία είναι ότι το φλέγον ζήτημα των νέων μέτρων, η κ. Μέρκελ το παρέπεμψε στην τρόικα, λέγοντας ότι η διαφορά είναι στο μισό, ένα ή 1,5 δισ. ευρώ και επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2014 έχει πρόβλημα, γιατί είναι στον αέρα».

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network