Παπαδοπούλου: 'Όνειδος δικαίου' ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Μανταλένα Παπαδοπούλου
Μανταλένα Παπαδοπούλου EUROKINISSI

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως μια απ' τις βασικές αιτίες για τα προβλήματα της κοινωνίας και τόνισε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι να πέσει φως στο ζήτημα

Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της τραγικής περιπέτειας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τονίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ όσον αφορά στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τονίζει ότι ευθύνη της τωρινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι να ρίξει φως στις κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης και κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στα μνημόνια.

Θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούν σκόπιμα να υποβαθμίσουν και να αποδομήσουν την ύπαρξη σκανδάλου, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο και χαρακτηρίζει «παραληρηματικές φαντασιοπληξίες» τις εκφράσεις περί «συμμορίας».

Εντοπίζει τη γενεσιουργό αιτία της παραγραφής των αδικημάτων και των οικονομικών εγκλημάτων «στην υπάρχουσα συνταγματική ρύθμιση, προϊόν εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου» και χαρακτηρίζει «όνειδος δικαίου» τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η κ. Παπαδοπούλου στη συνέντευξή της εξηγεί γιατί ο Πάνος Καμμένος τήρησε διαφορετική στάση ως προς τον Μάριο Σαλμά στη συζήτηση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ αναφέρεται και στη βούληση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας να καταθέσει ως απλός πολίτης προκειμένου να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για τη συμφωνία με την Σ. Αραβία. Και με αφορμή και την υπόθεση αυτή επαναλαμβάνει ότι προέχει η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Επιπλέον, εξηγεί γιατί οι ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσουν λύση που θα εμπεριέχει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγο του ονόματος για το γειτονικό κράτος, υπογραμμίζοντας, ότι «σε κάθε περίπτωση δεν είναι η Ελλάδα που βιάζεται για λύση, και οι γείτονές μας των Σκοπίων καθώς και της Αλβανίας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν από την πλευρά τους ότι η Ελλάδα είναι η χώρα-κλειδί για την ευρωπαϊκή προοπτική τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis

ADVERTISING

SHARE: