Παπαγγελόπουλος: 'Πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψη της'

Συνέχιση της ακρόασης του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην Επιτροπή Θεσμών και ΔΙαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής, για θέματα Δικαιοσύνης.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνέχιση της ακρόασης του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην Επιτροπή Θεσμών και ΔΙαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής, για θέματα Δικαιοσύνης. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντά στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σχετικά με το σχολιασμό δικαστικών αποφάσεων

Την απάντησή του στην ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σχετικά με το σχολιασμό δικαστικών αποφάσεων, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλά για μια "έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία" επισημαίνοντας πως "πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψης της".

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο του διήμερου Φόρουμ για την ενίσχυση της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα, που πραγματοποιεί  η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ανέφερε μεταξύ άλλων:

"η Ένωση Εισαγγελέων, όπως άλλωστε όλες οι δικαστικές ενώσεις είναι σωματεία με κατεξοχήν επιστημονική αποστολή. Παρόλα αυτά στην πληθώρα των ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων που εκδίδονται το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί μια έντονη αντιπολιτευτική διάθεση και μία εξίσου έντονη συνδικαλιστική και συντεχνιακή νοοτροπία.

Αναρωτιέμαι αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια; Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας  και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;

Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσε την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ’ ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα".

SHARE: