Παπανδρέου: ‘Το μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν αν είχαμε πράξει τα αυτονόητα’

Παπανδρέου: ‘Το μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν αν είχαμε πράξει τα αυτονόητα’
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Γιώργο Παπανδρέου Ευρωκίνηση

Ο πρώην πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στο πρώτο μνημόνιο εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση η οποία εγκλωβίστηκε όπως είπε σε διαπραγμάτευση επιμέρους ζητημάτων και αποφεύγει να πάει σε δημοψήφισμα όπως ο ίδιος είχε προτείνει

“Κανένα μνημόνιο δεν θα χρειαζόμασταν τώρα, ούτε και στο μέλλον, αν είχαμε πράξει το αυτονόητο” σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου το Σάββατο, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της πολιτική.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός “η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στη διαπραγμάτευση επιμέρους ζητημάτων του υπάρχοντος μνημονίου. Υπερασπιζόμενη κόκκινες γραμμές, χάνει την ευκαιρία να θέσει τους μεγάλους στόχους, ένα ελληνικό σχέδιο αλλαγών που θα στηριχθεί και από τους εταίρους. Αλλά και απλό τον Ελληνικό λαό, όπως είχα προτείνει με δημοψήφισμα”.

“Θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί, ο λόγος και η πράξη να χαρακτηρίζονται από συνέπεια, θα εμπεδωθεί πνεύμα εμπιστοσύνης, θα παραμείνει ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία;” αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για αυτονόητα ερωτήματα που όμως “είναι καθοριστικά για την ξένη επένδυση”.

Ερωτήματα που έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης για να αισθανθεί αξιοπρέπεια. “Να αισθανθεί και ότι έχει νόημα να επενδύσει τον κόπο του και τον ιδρώτα του στην ίδια του τη χώρα. Να εμπιστευτεί πρώτος από όλους ο ίδιος ο Έλληνας τους θεσμούς μας;” τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως “αν είχαμε απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα αποφασιστικά εδώ και πολλά χρόνια, μήπως δεν θα είχαμε μια παρασιτική κρατικοδίαιτη οικονομία, αλλά μια εύρωστη και ανταγωνιστική Ελλάδα, και δεν θα χρειαζόμασταν κανένα μνημόνιο και δεν θα αναγκαζόμασταν να ζητιανεύουμε δανεικά από Ρώσους, Κινέζους, Άραβες, αλλά ούτε και από τους εταίρους μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα