Παπαρήγα: Δεν θα είναι υποψήφια μετά από 30 χρόνια παρουσίας στη Βουλή

Παπαρήγα: Δεν θα είναι υποψήφια μετά από 30 χρόνια παρουσίας στη Βουλή
Η Αλέκα Παπαρήγα Eurokinissi

Τέλος εποχής στο ΚΚΕ αφού η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ, πρώην γενική γραμματέας και βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο κοινοβούλιο, σύμφωνα και με τη δική της γνώμη, δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, στο πλαίσιο και της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Tην είδηση μετέδωσε ο 902.gr το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στις βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος στις περιφέρειες του Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Α’ Θεσσαλονίκης και της Φθιώτιδας.

Τέλος. επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Ποια είναι η Αλέκα Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα διετέλεσε γενική γραμματέας του ΚΚΕ από το 1991 μέχρι και το 2013. Ηταν η πρώτη γυναίκα γενική γραμματέας του κόμματος και η μοναδικής έως και σήμερα.

Διαδέχθηκε τον Γρηγόρη Φαράκο σε εποχές πολύ ταραγμένες για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα (λίγο πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης) αλλά και για το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα (διάλυση του ενιαίου Συνασπισμού).

Πριν την εκλογή της ως γενικής γραμματέα είχε θητεύσει σε πολλές υπεύθυνες θέσεις του κόμματος. Το 1978 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Κράτησε επίσης τα ηνία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ μέχρι και τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Παντρεύτηκε το δημοσιογράφο Θανάση Παπαρήγα ο οποίος απεβίωσε το 2002 μετά από βαρύ τραυματισμό σε τροχαίο.

Απέκτησαν μία κόρη, τη Βασιλεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα