Παπαθεοδώρου κατά Κοντονή για τον έλεγχο της απόφασης αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου

Παπαθεοδώρου κατά Κοντονή για τον έλεγχο της απόφασης αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε το βούλευμα αποφυλάκισης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας χαρακτηρίζοντάς την απόφαση «αυτόματη και υποχρεωτική» και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει τη σχετική νομοθεσία.

Βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την απόφαση του να ελέγξει την ορθότητα του δικαστικού βουλεύματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ μέσω του βουλευτή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Παπαθεοδώρου άσκησε κριτική στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για τον έλεγχο του βούλευματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία της υπόθεσης Energa – Hellas Power. «Η χορήγηση από το Συμβούλιο της απόλυσης υπό όρους στον Αρ. Φλώρο ήταν αυτόματη και υποχρεωτική» αναφέρει ο κ. Παπαθεοδώρου και καταλογίζει στον κ. Κοντονή ότι «επέλεξε για άλλη μια φορά, να αφήσει αιχμές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε προβληματική όχι την απόφαση της δικαιοσύνης αλλά τις διατάξεις του νόμου που ψήφισε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόλυση υπό όρους. «Οι διατάξεις αυτές είναι απολύτως ελαστικές και σε ορισμένες περιπτώσεις φωτογραφικές. Πρέπει άμεσα να τροποποιηθούν» δήλωσε κ. Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε: «Σοβαρή αντεγκληματική πολιτική που να υπαγορεύεται από τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται». Ζήτησε, μάλιστα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή σε πόσους κρατουμένους έχει χορηγηθεί η απόλυση υπό όρους από την εφαρμογή του νόμου το 2015 και για ποιες ασθένειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα