Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Επιτέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος

Interview of Greece's Prime Minister Alexis Tsipras on the referendum held on July 5, in state broadcaster ERT, in Agia Paraskevi, Athens on June 29, 2015. /           5 ,    ,  ,   29  2015.
Interview of Greece's Prime Minister Alexis Tsipras on the referendum held on July 5, in state broadcaster ERT, in Agia Paraskevi, Athens on June 29, 2015. / 5 , , , 29 2015. SOOC

Με την απόφαση του ΕΣΡ το συνολικό ύψος του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών κυμαίνεται στο ύψος που είχε προκύψει από την περσινή δημοπρασία ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα, σημειώνει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ

«Αυτή η σύνθεση έχει κάνει περισσότερη δουλειά –μέσα σε κάποιους μήνες- από τις προηγούμενες συνθέσεις», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, αναφορικά με την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι «Υπήρχε από τον νόμο η προβλεπόμενη αλληλογραφία, η οποία εξελίχθηκε παρά πολύ γρήγορα και φαίνεται ότι υπάρχει μία βούληση ξεκάθαρη να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Την τιμή εκκίνησης την χαρακτήρισε λογική, με τον ίδιο να θεωρεί ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για κάθε μία τηλεοπτική άδεια, διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

«Καλώ τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν  το ΕΣΡ στο έργο του το οποίο νομίζω μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας, παρανομίας και αναρχίας είναι πάρα πολύ κοντά στο να κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα και να αδειοδοτήσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο υπογράμμισε το γεγονός ότι «το υπουργείο είναι στο πλευρό του ΕΣΡ έχουμε παραδώσει όλη την τεχνογνωσία και τα χρονοδιαγράμματα θα ικανοποιήσουν και τον κόσμο και θα διασφαλίσουν το συμφέρον του Δημοσίου».

Ακόμη, σημείωσε πως βάσει του νόμου υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια λειτουργίας των σταθμών, και ανέφερε πως θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων και θα προστατευτούν τα δικαιώματά τους.

Ερωτηθείς για την έξοδο στις αγορές, ο Νίκος Παππάς είπε πως «πρέπει να την δούμε ως ένα κομμάτι συνολικής προσπάθειας καθώς πρόκειται για μία πετυχημένη έξοδος η οποία συνοδεύεται από ισχυρά μακροοικονομικά δεδομένα».

Χριστοφορίδης: Πολύ σημαντική η απόφαση του ΕΣΡ

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο Live News με το Δημήτρη Χατζηνικόλα  τη χθεσινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το τίμημα των 7 τηλεοπτικών αδειών ο σύμβουλος του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Γιώργος Χριστοφορίδης. Έκανε λόγο για το ύψος του τιμήματος για το ελληνικό δημόσιο, το οποίο συμπίπτει με την αποτίμηση της αγοράς από τη δημοπρασία που διενεργήθηκε, ενώ εκτίμησε ότι με την διενέργεια του διαγωνισμού θα μπει τέλος στο άναρχο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Με την ελληνική οικονομία να βγαίνει από το τούνελ θα ωφεληθεί η διαφημιστική αγορά και τα έσοδα των καναλιών, κατέληξε ο κ. Χριστοφορίδης.

Η απόφαση του ΕΣΡ

Θυμίζουμε πως το συμβούλιο απεφάνθη χθες πως τιμή εκκίνησης για τις επτά συνολικά άδειες θα είναι τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να συγκεντρωθεί ποσό, τουλάχιστον 245 εκατ. Μάλιστα στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό.

Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΣΡ: Ζητούνται 245 εκατ. ευρώ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

SHARE: