Παππάς: Η ΝΔ έβαζε σημερινούς υπόδικους να μοιράζουν διαφημίσεις εκατομμυρίων

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η δικαιοσύνη διώκει πρόσωπα που τοποθέτησε η ΝΔ σε «θέσεις κλειδιά» σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες και μοίραζαν διαφημιστικά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ

Ευθείες κατηγορίες κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ όχι μόνο για σχέση με το κύκλωμα εκβιαστών-δημοσιογράφων αλλά και για εμπλοκή στο σύστημα διανομής διαφημιστικών κονδυλιών που διεύθυναν οι σημερινοί υπόδικοι εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι οι σημερινοί υπόδικοι είχαν τοποθετηθεί επί κυβέρνησης ΝΔ  σε θέσεις-κλειδιά ΔΕΚΟ και Τραπεζών, μέσω των οποίων μοίραζαν διαφημιστικά κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ή ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ» κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη για το κύκλωμα των εκβιαστών-δημοσιογράφων. Ο κ. Παππάς αντέκρουσε τις αιτιάσεις του κ. Αυγενάκη περί παρέμβασης της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη ξεκαθαρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη και η ΕΛΑΣ «έχουν αφεθεί να αναπνεύσουν» και να κάνουν απερίσπαστες της δουλειά τους.

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε, όμως, ευθέως τη ΝΔ και τις άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος ότι παρείχαν πολιτική προστασία στους εκβιαστές-δημοσιογράφους. «Το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν προέκυψε ούτε από παρθενογένηση, ούτε είναι χθεσινό. Η δράση του είναι γνωστή στα πολιτικά, δημοσιογραφικά και επιχειρηματικά γραφεία εδώ και πολλά χρόνια. Η απάντηση στην απορία γιατί το κύκλωμα αφέθηκε επί μακρόν να δρα ανενόχλητο δεν μπορεί παρά να αναζητηθεί στην πολιτική προστασία που απολάμβανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα» τόνισε. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα επιχείρησε να εκβιάζει στελέχη ΔΕΚΟ με την απειλή ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων εναντίον των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και της σημερινής κυβέρνησης.

SHARE: