Νίκος Παππάς: Κάποιοι επί κυβέρνησης ΝΔ, είχαν ζητήσει να ονομαστούν τα Σκόπια “Μακεδονία-Σκόπια”

Νίκος Παππάς: Κάποιοι επί κυβέρνησης ΝΔ, είχαν ζητήσει να ονομαστούν τα Σκόπια “Μακεδονία-Σκόπια”
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς Eurokinissi

Αιχμές του Νίκου Παππά κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή - Τι είπε για το ΚΙΝΑΛ και τις τουρκικές προκλήσεις.

Άστραψε και βρόντηξε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μετά τις αιχμές Καραμανλή για το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και το Μακεδονικό.

“Να είναι προσεκτικοί όταν μιλούν γιατί κάνουν λάθος αν εκτιμούν ότι θα κινούμαστε πάντα με καλοσύνη στο Μακεδονικό” είπε ο Νίκος Παππάς, χωρίς να διαψεύδει ότι υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα επί του θέματος. “Κάποιοι είχαν ζητήσει να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία – Σκόπια” είπε χαρτακτηριστικά.

“Ο Καραμανλής έκανε μια 10ετία να ανοίξει το στόμα του” πρόσθεσε, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν έκανε αυτοκριτική για την πολιτική του που εκτόξευσε το έλλειμμα, αν και όπως είπε πολιτικά εκπροσωπεί τη μετριοπαθή δεξιά.

“Ξέρει ο Καραμανλής και τα στελέχη της ΝΔ ότι αυτά που εμείς πετύχαμε στο Μακεδονικό ήταν περισσότερα από αυτά που οι ίδιοι φαντάζονταν” συνέχισε και καταλόγισε στη ΝΔ στροφή και κωλοτούμπα.

“Να ζητήσει συγνώμη η ΝΔ από το λαό που διαδήλωνε για το Μακεδονικό διότι τώρα λέει ότι ζητάει την ψήφο του κόσμου για να διασφαλίσει τη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών” ανέφερε και κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να μην ξαναπαίξουν επικίνδυνα παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική της χώρας, ειδικά -όπως είπε- τα στελέχη που είχαν κρίσιμα πόστα.

Σε σχέση με την κριτική του ΚΙΝΑΛ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, απάντησε ότι “το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν χρειαστεί, ευτυχώς δεν θα γίνει και δεν θα εκτεθούνε”.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σε εκνευρισμό και απομόνωση ενώ η Ελλάδα έχει τις κατάλληλες συμμαχίες, διπλωματικό εκτόπισμα και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις.

Για τα των εκλογών, υποστήριξε ότι οποιαδήποτε πρωτιά του κ. Μητσοτάκη είναι ζήτημα αποσταθεροποίησης της χώρας και έκανε λόγο για τον κίνδυνο επανόδου μιας ακραίας και εκδικητικής δεξιάς.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης.

“Μιλάμε για μπίζνα 3 δισ. Είναι το deal του αιωνα. Έχουν ανοίξει μασέλες και στόματα και περιμένουν να ανοίξει αυτή η αγορά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version