Παππάς: Oικονομικά βιώσιμη η ΕΡΤ, δεν μειώνεται το ανταποδοτικό τέλος

Παππάς: Oικονομικά βιώσιμη η ΕΡΤ, δεν μειώνεται το ανταποδοτικό τέλος

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε την αντικατάσταση εξωτερικών παραγωγών από μόνιμο προσωπικό για τη μείωση του κόστους

Tην επιστροφή της ΕΡΤ σε οικονομική βιωσιμότητα αμέσως μετά την επανέναρξή της υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει πρόθεση μείωσης του ανταποδοτικού τέλους για τη Δημόσια Τηλεόραση.

«Η ΕΡΤ καθημερινώς κερδίζει το στοίχημα, κάνει βήματα. Είναι οικονομικά βιώσιμη. Έχει παρουσιάσει οικονομικά αποτελέσματα τα οποία είναι θετικά και για την προηγούμενη χρονιά και για τη χρονιά που μόλις τέλειωσε» είπε και επισήμανε ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει πολλαπλάσιο έργο από οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό σταθμό με πολύ περισσότερα προγράμματα.

Ο κ. Παππάς σημείωσε μάλιστα τι τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα επετεύχθησαν χωρίς να αυξηθεί το ανταποδοτικά τέλος αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για μείωσή του. «Δεν έχουμε σκοπό να μειώσουμε το ανταποδοτικό τέλος όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης στο ενάμισι ευρώ. Δεν θα το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα βάρος για κάποια νοικοκυριά στις δύσκολες εποχές που ζούμε» είπε αλλά επισήμανε ότι το ανταποδοτικό τέλος είναι χαμηλότερο, «δραματικά χαμηλότερο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, από ό,τι πληρώνουν οι πολίτες σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Εξορθολογισμός του κόστους με πρόσληψη προσωπικό αντί εξωτερικών παραγωγών

Ο υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση περαιτέρω εξορθολογισμού της λειτουργίας της ΕΡΤ προσλαμβάνοντας προσωπικό για έργο που μέχρι σήμερα καλύπτεται με εξωτερικές παραγωγές. 

«Εκεί που υπήρχαν κενά ως προς τη διοίκηση έργου τα οποία δυστυχώς η διοίκηση, αναγκαζόταν και αναγκάζεται, να καλύψει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα» σημείωσε. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα για να επιλύσει το πρόβλημα συμβασιούχων στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η διετής προϋπηρεσία για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα