Παππάς: Πολύ σύντομα θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο

Παππάς: Πολύ σύντομα θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Ανέφερε ότι δρομολογείται η διαδικασία για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών. Ενσωματώθηκε τροπολογία για barcode σε όλα τα έντυπα και υποχρεωτική υποβολή στοιχείων για το κόστος των προσφορών των εφημερίδων

Τη δημιουργία ενός νέο τηλεοπτικού τοπίου με τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά από την έλευση της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Είμαστε έτοιμοι να δρομολογήσουμε τη διαδικασία για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» είπε στο νομοθετικό σώμα ο υπουργός Επικρατείας και διαβεβαίωσε ότι πολλές από τις ιδέες που διατυπώθηκαν κατά τη διαβούλευση πρόκειται να ενσωματωθούν  στην προκήρυξη. «Πάρα πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έχει νέο τηλεοπτικό τοπίο» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει τμηματική καταβολή σε τρεις δόσεις για την κάθε τηλεοπτική άδεια προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Παράλληλα παρουσίασε και τις τροπολογίες που κατέθεσε για το χώρο των ΜΜΕ. Με την πρώτη εξ’ αυτών επιβάλλεται για πρώτη φορά γραμμωτός κώδικας (barcode) σε εφημερίδες και περιοδικά «για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες στις κυκλοφορίες». Επίσης με άλλη ρύθμιση υποχρεώνονται όλοι οι εκδότες να υποβάλουν στοιχεία για το κόστος των προσφορών. «Όλοι καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι η ρύθμιση θα συμβάλει στη διαφάνεια στον χώρο του Τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα