Παππάς: Συζητάμε στον καμβά της ιστορικής μας δικαίωσης

Παππάς: Συζητάμε στον καμβά της ιστορικής μας δικαίωσης
2nd Conference of the SYRIZA ruling party, at the Tae Kwon Do Stadium, Faliro, Athens, on October 13, 2016 / 2 , , , 13 , 2016 SOOC

Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιταχυνθεί η δράση σε τομείς εντός και εκτός της συμφωνίας με τους δανειστές

Το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτήρα ιστορικό, καθώς ήταν το πρώτο κόμματος της Αριστεράς που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας και εκ των πραγμάτων ετέθησαν ερωτήματα πρωτόγνωρα, για τη στελέχωση του κόμματος και της κυβέρνησης, μία τομή στην ιστορία της Αριστεράς, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο”.

«Ο διάλογος ήταν πάρα πολύ πλούσιος, το βάθος του διαλόγου παραπάνω από ικανοποιητικό» ανέφερε ο κ. Παππάς, τονίζοντας, ωστόσο, πως «πρέπει να εξεταστεί στο μέλλον πώς θα οργανώνονται τα συνέδρια, ώστε να είναι πολυπληθή, η διάρκεια και η οργάνωσή τους, με προσυνέδρια, για να είναι πιο οργανωμένος και παραγωγικός ο διάλογος αυτός».

Χαρακτήρισε το συνέδριο «τεράστιο βήμα αυτοσυνείδησης για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία και τα μέλη της» και υπογράμμισε ότι σε «αυτό το τριήμερο αναμέτρησης με την πραγματικότητα της διακυβέρνησης, συζητήθηκε το πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν οι πολιτικές σε δυσμενές διεθνές πλαίσιο, με κατεστημένους μηχανισμούς σε κράτος και οικονομία να προσπαθούν να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο».

Τόνισε, επίσης, ότι «είναι στοίχημα να ανοικοδομηθεί ένα κόμμα αντάξιο του ιστορικού χρέους, για ένα κόμμα κορμό της δημοκρατικής παράταξης, της μεγάλης Αριστεράς, κορμό της προοδευτικής διακυβέρνησης της Ελλάδας, ώστε να αποκτήσει η Αριστερά πιο δομημένες και στενές επαφές με την οργανωμένη κοινωνία, να ανοίξει τις πόρτες της, με αυστηρά κριτήρια αλλά χωρίς σύνδρομα που ίσως δεν επέτρεψαν στο παρελθόν να προσεγγίσουν άνθρωποι που το προσπάθησαν».

Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να επιταχυνθεί η δράση στους τομείς που θέλουμε, τόσο εντός της συμφωνίας με τους δανειστές όσο και εκτός αυτού του πλαισίου, αναφέροντας ως παράδειγμα την προστασία της πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 όσο και την πρόσβαση 2,5 εκατ. πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που ήταν ανεξάρτητες από αυτήν. Έτσι, θα νοηματοδοτηθεί η επιλογή των πολιτών να στηρίξουν στις κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως είπε. «Το μεγάλο στοίχημα είναι να απαιτούμε από τους εαυτούς μας και όλους μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε.

«Η ιστορία αυτού του κόμματος είναι ένας αγώνας για την επιβίωση επί τρεις δεκαετίες. Τώρα πλέον “μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες”» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. «Θα συζητάμε πάνω στον καμβά της ιστορικής μας δικαίωσης, ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς είναι πλέον κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας… θα είναι για πολλά χρόνια, εάν υλοποιήσει αυτά που το συνέδριο του έχει αναθέσει» κατέληξε.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα