Παππάς για δημοσιογράφους: Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν είναι ακόμη μεγαλύτερη

Παππάς για δημοσιογράφους: Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν είναι ακόμη μεγαλύτερη
Συνάντηση των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους που πλαστογράφησαν υπογραφή συνεργάτη του, στη Νέα Υόρκη

“Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη”, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα περίπου 2:30μμ, στο ξενοδοχείο Westin Grand Central όπου διαμένει η ελληνική αποστολή για την Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ένας δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.

Μετά από λίγα λεπτά το δεύτερο άτομο συναντήθηκε με το πρώτο στο καφέ. Ζήτησαν λογαριασμό. Η χρέωση έγινε στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής (Γιώργος Χριστοφορίδης) και υπέγραψαν αντ’ αυτού χωρίς, βέβαια, ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει.

Αμέσως μετά έφυγαν γρήγορα και κατευθύνθηκαν σε καφέ (Aroma Espresso) που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας καθόταν έξω από το καφέ και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει και ο Ελληνας Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα