Παραίτηση των Αθανασίου και Δένδια ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Παραίτηση των Αθανασίου και Δένδια ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ACTION24- KONTRA KAI EXTRA ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΛΑΜΑΓΚΑ,ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Να δώσει εξηγήσεις ο Αντώνης Σαμαράς, θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

“Σοκαρισμένος” με τις αποκαλύψεις από τη συζήτηση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κυρίων Δένδια και Αθανασίου, ενώ τόνισε ότι και ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υφίσταται πολιτικό και θεσμικό θέμα, καθώς οι αποκαλύψεις μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού σε ένα μείζον ζήτημα για την σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Εμείς , πρόσθεσε, δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της ΧΑ με τη δολοφονία, την ξέραμε και την είχαμε καταγγείλει πολλές φορές .

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, είχε καταγγείλει τις “εκλεκτικές συγγένειες” μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής και τώρα κατανοούμε πλήρως γιατί ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει τα περί συνεργασίας με την ΧΑ.

Αναφερόμενος στην ευθύνη του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γγ της κυβέρνησης ως εκ τούτου είναι σαφές ότι φανερώνει τον καιροσκοπισμό του Σαμαρά. Που αποφάσισε όχι να αντιμετωπίσει την εγκληματική δραστηριότητα της ΧΑ αλλά να αντιμετωπίσει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η επόμενη κυβέρνηση. Φανερώνει επίσης τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη.

Στην ερώτηση αν ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του ζητά την προσφυγή στον λαό για πολλούς λόγους, κυρίως γιατί η κυβέρνηση εξυπηρετεί ντόπια και ξένα συμφέροντα, επειδή υπάρχει δυσαρμονία λαϊκής βούλησης και βουλής, σημειώνοντας ότι το κόμμα του ζητά προσφυγή σε εκλογές εδώ και καιρό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ούτε θα κρίνει αν οι δικαστές ενήργησαν όπως περιγράφει ο κ. Μπαλτάκος και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους δικαστές.

Επίσης, αναφερόμενος στην ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της άρσης της ασυλίας βουλευτών της ΧΑ, τόνισε ότι όταν η δικαιοσύνη ζητά από την βουλή να άρει την ασυλία για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, είχαμε υποχρέωση να άρουμε την ασυλία, όταν μάλιστα ξέρουμε ότι δεν είναι μέλη εξωραϊστικού συλλόγου.

Κληθείς να αποτιμήσει τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρόσφατη συζήτηση στην βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “έπεσαν οι μάσκες” και ότι η κυβέρνηση φυγομάχησε με την άρνησή της να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας καθώς ήταν σίγουρο ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα έχαιρε της εκτίμησης 151 βουλευτών.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατά την άποψή του δεν αποτελούν αντικειμενικό εργαλείο εκτίμησης γιατί μόνο το 40 με 50% απαντά και από αυτό το ποσοστό οι περισσότεροι είναι οι πλέον αποκλεισμένοι και οργισμένοι. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι οι ίδιες εταιρείες τον Μάιο του 2012 έδιναν 6% στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήγε στο 17%. Ο κόσμος, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα στην κυβέρνηση αλλά έχει την επιφύλαξη αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί βομβαρδίζεται από τα “μέσα διαπλοκής” ότι αν δεν υποκύψουμε και δεν συνεχίσουμε στους μνημονιακούς μονοδρόμους, θα καταστραφούμε.

Απαντώντας στο τι σημαίνει επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, να είμαστε πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο. Ωστόσο, σημείωσε, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, να το κατανοήσουν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει αυτή η κυβέρνηση και θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Άρα, τόνισε, δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για την Ελλάδα και για πρώτη φορά η αριστερά θα είναι νικήτρια. Ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι “να τελειώνουμε” με την κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσίπρας.

Για τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές του 2012 εκφράστηκε στην πράξη η ενότητα της αριστεράς, γιατί υπήρξε μετακίνηση από τα άλλα κόμματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε, βρίσκονται σε στρατηγικό δίλημμα. Δηλαδή, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προσανατολιστεί στο να γίνει ο ίδιος χρήσιμος σε ένα πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια στηρίζοντάς το για δεύτερη φορά ή όπως φημολογείται θα πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή θα επιλέξει να ξαναγυρίσει στην κοίτη του και να συμβάλει σε μια προοπτική ιστορική, η αριστερά να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης και να σταματήσει την καταστροφή της χώρας. Αλλά αυτό, σημείωσε, θα το απαντήσει ο ίδιος, καθώς τον αφορά και προσωπικά.

Τέλος, για το ΚΚΕ είπε ότι “μας εκπλήσσει διαρκώς δυσάρεστα” και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο εχθρός δεν είναι ο ταξικός αντίπαλος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό, “με στεναχωρεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Στημένη η έξοδος στις αγορές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη θέση του για στημένη έξοδο της κυβέρνησης στις αγορές προκειμένου να στηριχθεί η ιστορία επιτυχίας που προπαγανδίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τράπεζες ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι η καρδιά της κρίσης. Επιμένοντας στην θέση ότι “θα εφαρμοστούν οι νόμοι” ο κ. Τσίπρας επανέλαβε όσα είπε και στην βουλή ότι η ζημία που θα προκληθεί στο δημόσιο συνιστά κακουργηματική απιστία για τα μέλη του ΤΧΣ.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή για τα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα τηρήσει την δέσμευσή του για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φθάσαμε ως εδώ και αν από τη διαδικασία αυτή προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα θα καταλογιστούν και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι «η μεγαλύτερη αθλιότητα» και άφησε σαφείς αιχμές και για την Τρόικα και για την ΕΚΤ που έχουν λόγο στην τοποθέτηση του διοικητή, αλλά και κατά του κ. Στουρνάρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως το θέμα αυτό, δηλαδή οι σχέσεις του με την Τρόικα θα τον επηρεάσουν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αν τοποθετηθεί στην ΤτΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα