Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην σύζητηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην σύζητηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό η παραίτηση που υπέβαλε αργά τη νύχτα της Δευτέρας ο υπουργός, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση- Η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου

Παραίτηση υπέβαλε και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου που έγινε δεκτή το βράδυ της Δευτέρας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η παραίτηση Παπαδημητρίου έγινε δεκτή μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, από τον Αλέξη Τσίπρα. "Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του", ανακοίνωσε το Μαξίμου.

O κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησε ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος μετά την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων.

Αποχώρηση χωρίς σχόλιο

Χθες το βράδυ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κατά την έξοδό του, ζητήθηκε ένα σχόλιο για την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλησε να πει κάτι.

Και οι δύο παραιτήσεις υποβλήθηκαν στον πρωθυπουργό για λόγους ευθιξίας έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται πως η Ράνια Αντωνοπούλου δεσμεύτηκε πως θα επιστρέφει τα περίπου 23.000 ευρώ που παραδέχθηκε ότι είχε λάβει ως τον Αύγουστο του 2017 ως επίδομα ενοικίου, ωστόσο η δέσμευσή της αυτή δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε άλλωστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη, που "κόστισε" τη θέση στην Ράνια Αντωνοπούλου και αφορά στην παροχή επιδόματος ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πλέον, οδεύουμε προς μίνι ανασχηματισμό, καθώς υπό αναπλήρωση είναι και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ενώ "ορφανή" παραμένει και η θέση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Κ. Ζουράρι.

Πηγή βίντεο: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης - drt915news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Μπλόκο' Τσίπρα στο επίδομα ενοικίου σε υπουργούς

Σενάρια διορθωτικού ανασχηματισμού επί τάπητος

Παραιτήθηκε η Ράνια Αντωνοπούλου

Αντωνοπούλου: 'Επιστρέφω τα χρήματα, παραμένω στη διάθεση του πρωθυπουργού'

ADVERTISING

SHARE: