Παραλήρημα Ερντογάν: Οι φτωχοί Έλληνες δεν έχουν δρόμους – Οι πλούσιοι Τούρκοι έχουμε ψυγεία

Παραλήρημα Ερντογάν: Οι φτωχοί Έλληνες δεν έχουν δρόμους – Οι πλούσιοι Τούρκοι έχουμε ψυγεία
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ο Τούρκος πρόεδρος δεν διστάζει να εξαπολύει τα βέλη του κατά της Ελλάδας, παρουσιάζοντάς την ως μία χώρα "διαλυμένη", σε αντιδιαστολή με την "πλούσια" Τουρκία, που έχει... ψυγεία.

Ο προδιαγεγραμμένος εκλογικός “περίπατος” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε πιο δύσκολος από ότι αναμενόταν τις τελευταίες εβδομάδες, με την οικονομία να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τον Τούρκο πρόεδρο. Προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους του ότι στην Τουρκία “λεφτά υπάρχουν” κι όλα βαίνουν καλώς, σε αντιδιαστολή με τη χώρα μας, δεν δίστασε για μία ακόμη φορά να καταφύγει σε ακρότητες και φθηνούς λαϊκισμούς.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση οπαδών του, εξαπέλυσε επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα… την Ελλάδα.

«Οι γείτονες μας στην Ελλάδα χρεοκόπησαν, είναι τελειωμένοι. Παρ’ όλα αυτά,(οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης) τους αναβάθμισαν. Αυτοί οι άνθρωποι (οι Έλληνες), βυθίστηκαν, κατέρρευσαν, είστε ικανοί να τους σώσετε με το να τους αναβαθμίζετε; Κοιτάξτε τους δρόμους και δείτε πόσο χάλια είναι τώρα», είπε σε μία αποστροφή της ομιλίας του ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Προκειμένου δε να πείσει τους Τούρκους ότι η οικονομία της χώρας τους είναι πιο ανθηρή από ποτέ, στα μαθήματα οικονομίας που παραδίδει από το βήμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων, χρησιμοποιεί ως μονάδα μέτρησης τα… ψυγεία που έχουν στα σπίτια τους: «Το 2002 πωλούνταν 91.000 αυτοκίνητα ενώ το 2017 πουλήθηκαν 723.000. Τότε είχαν πουληθεί περίπου 1,088 εκατομμύρια ψυγεία ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε τα 3,107 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια φτωχοί άνθρωποι. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε ένα κάποιο σημείο ευημερίας».

Η φράση αυτή έδωσε μάλιστα αφορμή για νέα πολιτική αντιπαράθεση, με τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ερντογάν, Μουχαρέ Ιντζέ, να τον κατηγορεί ότι δεν έχει πια καμία σχέση με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των Τούρκων. «Πριν από σένα πού διατηρούσαμε τα τρόφιμα, σε κουφάλες δέντρων;» διερωτήθηκε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα