Παρασκευόπουλος για Novartis: Η επιτροπή προτίθεται να συνεχίσει το έργο της όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο νόμος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης και μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής για τη Novartis, Νίκος Παρασκευόπουλος μίλησε για την επιτροπή και για τον ρόλο λειτουργίας της, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

“Το να εξετάζεται πρώτα η αρμοδιότητα για να γίνει μια δίκη ή μια ανάκριση και μετά να γίνεται η διαδικασία, είναι το αυτονόητο. Το αντίθετο είναι παράλογο. Να περνούν μήνες με εξέταση μαρτύρων, εγγράφων, πραγματογνωμόνων και να' ρθει εκ των υστέρων το ίδιο όργανο και να πει “δεν ήμασταν αρμόδιοι, αδίκως κάναμε ο,τι κάναμε μέχρι σήμερα;", διερωτήθηκε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης και μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής για τη Novartis, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Πρόσθεσε ότι “θέμα για την ύπαρξη της επιτροπής δεν μπαίνει, είναι μια επιτροπή που προβλέπεται από το σύνταγμα και πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα από τη στάση που έχουν τα κόμματα κατά τη συμμετοχή τους στις διάφορες επιτροπές. Πολιτικά αυτό που συμβαίνει είναι η διάγνωση μιας αντίθεσης για το θέμα αυτό, μεταξύ των κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των υπολοίπων. Αυτό ήταν γνωστό από πριν, αλλά δεν επηρεάζει τη λειτουργία της επιτροπής.

Κατέληξε ότι “η επιτροπή προτίθεται να συνεχίσει το έργο της όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο νόμος”.

ADVERTISING

SHARE: