Παρασκευόπουλος: Με τη εφαρμογή του νόμου μου μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2000/43/ΕΚ περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και της Οδηγίας 2014/54/ΕΕ περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης  κυκλοφορίας  των  εργαζομένων,  ΙΙ) λήψη  αναγκαίων μέτρων συμμόρφωσης με τα άρ. 22, 23, 30, 31 παρ. 1, 32 και 34 του Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς και την κατάργηση της Οδηγίας 2003/6/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των Οδηγιών της Επιτροπής 2003/124/ΕΚ, 2003/125/ΕΚ και 2004/72/ΕΚ και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/57/ΕΕ περί ποινικών κυρώσεων για την κατάχρηση αγοράς και της εκτελεστικής Οδηγίας 2015/2392, ΙΙΙ) ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/62 σχετικά με την προστασία του ευρώ και άλλων νομισμάτων από την παραχάραξη και την κιβδηλεία μέσω του ποινικού δικαίου και για την αντικατάσταση της απόφασης-πλαισίου 2000/383/ΔΕΥ του Συμβουλίου και IV) Σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης" την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016..
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2000/43/ΕΚ περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και της Οδηγίας 2014/54/ΕΕ περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων, ΙΙ) λήψη αναγκαίων μέτρων συμμόρφωσης με τα άρ. 22, 23, 30, 31 παρ. 1, 32 και 34 του Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς και την κατάργηση της Οδηγίας 2003/6/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των Οδηγιών της Επιτροπής 2003/124/ΕΚ, 2003/125/ΕΚ και 2004/72/ΕΚ και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/57/ΕΕ περί ποινικών κυρώσεων για την κατάχρηση αγοράς και της εκτελεστικής Οδηγίας 2015/2392, ΙΙΙ) ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/62 σχετικά με την προστασία του ευρώ και άλλων νομισμάτων από την παραχάραξη και την κιβδηλεία μέσω του ποινικού δικαίου και για την αντικατάσταση της απόφασης-πλαισίου 2000/383/ΔΕΥ του Συμβουλίου και IV) Σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης" την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κατήγγειλε «βάναυση στοχοποίησή» από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ισχυρίστηκε και πάλι ότι ο δολοφόνος της Δώρας Ζεμπέρη αποφυλακίστηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Απάντηση στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως μετά την εφαρμογή του αποκαλούμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» μειώθηκαν οι δολοφονίες στην Ελλάδα.

«Στην τελευταία περίοδο η εγκληματικότητα και οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί. Αν κάποια επίδραση πρέπει να αποδοθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτή είναι η μείωση του αριθμού και των ανθρωποκτονιών» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος στη Βουλή απαντώντας στις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Παρασκευόπουλος κατήγγειλε «βάναυση στοχοποίησή του» από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η απομόνωση και η απόδοση των πιο ειδεχθών εγκλημάτων στον νόμο Παρασκευόπουλου «δεν αποτελεί απλώς λαϊκισμό αλλά και συκοφαντική δυσφήμηση».

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε επίσης ότι η χώρα έχει από το 2005 αποσυμφορητικούς νόμους και δυνάμει των αποσυμφορητικών νόμων γίνεται το σύνολο των απολύσεων. «Δυστυχώς στη χώρα μας αλλά και παντού αλλού στον κόσμο υπάρχει υποτροπή, μετά το έγκλημα. Δεν φταίει ο νόμος για αυτό» είπε.

Γεωργιάδης: Έγιναν πραγματικές τραγωδίες και εγκλήματα

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε, όμως, ότι ευθύνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της Δώρας Ζεμπέρη. Υποστήριξε δηλαδή ότι δεν υπήρξε σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκιση. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να αναγνωρίσει ότι συνέβησαν «πραγματικές τραγωδίες και εγκλήματα» με τον νόμο Παρασκευόπουλου και του διεμήνυσε ότι οφείλει ζητήσει ένα «μεγάλο συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Κοντονής σε ΝΔ: Σπέρνετε φαρμάκι στην ελληνική κοινωνία

Ο κ. Κοντονής απάντησε σε οξύ τόνο στον κ. Γεωργιάδη κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «σπέρνει φαρμάκι στην ελληνική κοινωνία». Διέψευσε εκ νέου την καταγγελία του κ. Γεωργιάδη λέγοντας ότι ακόμη και εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου ο δράστης θα είχε εξέλθει της φυλακής. «Οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο θα έκανε τη διαπίστωση ότι είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και θα είχε αφεθεί ελεύθερα» τόνισε  ο κ. Κοντονής και σημείωσε ότι όχι μόνο οι αποσυμφορητικοί νόμοι αλλά και ο Ποινικώς Κώδικας που ισχύει από το 1950 προβλέπει αποφυλάκιση με τη συμπλήρωση (πραγματική ή πλασματική) των 3/5 της ποινής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρασκευόπουλος: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για κατάργηση του νόμου μου

Μαξίμου: Fake news Γεωργιάδη για το νόμο Παρασκευόπουλου

Παρασκευόπουλος: Ο νόμος μου αφορά έκτακτες καταστάσεις. Θα καταργηθεί όταν υπάρξει νέος Ποινικός Κώδικας

SHARE:

24Media Network