Παρέμβαση Γλέζου για τα εθνικά θέματα: Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος

Παρέμβαση Γλέζου για τα εθνικά θέματα: Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος
Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανόλης Γλέζος Kostis Ntantamis / SOOC

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς κάλεσε σε ενότητα το σύνολο του πολιτικού κόσμου για τα εθνικά θέματα και πρότεινε σύσκεψη όλων των πολιτικών δυνάμεων

Με επιστολή – δήλωσή του στο ιστολόγιο της κίνησης “Ενεργοί Πολίτες” ο Μανώλης Γλέζος τοποθετείται στα φλέγοντα εθνικά ζητήματα, αφενός των προκλήσεων από την Τουρκία και αφετέρου των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια, για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Ο κ. Γλέζος καλεί σε ενότητα απόψεων, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των οργανώσεων του λαού, ενώ τονίζει πως “η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας και το αγκάθι της ονομασίας με τα Σκόπια, δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες”.

“Προτείνω διευρυμένη σύσκεψη, συνάθροιση, συνάντηση, σύναξη, όλου του πολιτικού κόσμου και θεσμικών εκπροσώπων του Λαού, όπου ενωμένο το Έθνος να ξεπεράσει την κρίση και να πετύχει εφαρμογή του δικαίου” σημειώνει κλείνοντας το σύντομο κείμενό του.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

“Στις δραματικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα, απαιτείται ενότητα και μόνον απόψεων, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των οργανώσεων του λαού.

Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας και το αγκάθι της ονομασίας με τα Σκόπια, δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες.

Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση. Διότι η διχαστική αντιπαράθεση οδηγεί και σε απαράδεκτες «λεκτικές» ανορθογραφίες. Όπως π.χ. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς γράφεται κατά κόρον και ζητείται από την Τουρκία να μας πει : «Με ποια κατηγορία τους κρατάει». Αντί να αξιώνουμε από την Τουρκία να δώσει λόγο, με ποιο δικαίωμα παραβιάζει τους κανόνες σε ένα σύνηθες φαινόμενο σε όμορα κράτη.

Γι’ αυτό προτείνω διευρυμένη σύσκεψη, συνάθροιση, συνάντηση, σύναξη, όλου του πολιτικού κόσμου και θεσμικών εκπροσώπων του Λαού, όπου χωρίς καιροσκοπισμούς και προσπάθεια απόκτησης κομματικών ή άλλων ωφελημάτων, ενωμένο το Έθνος να ξεπεράσει την κρίση και να πετύχει εφαρμογή του δικαίου. Προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, όπως και τα συμφέροντα της πατρίδας.

Ας μην ξεχνάμε: «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος», όπως και της Αντιγόνης το αξίωμα : ««Οὒτοι συνέχθειν,ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν»”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα