Παρουσία Τσίπρα η παρουσίαση της στρατηγικής για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Επίκσεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη  Τσίπρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Επίκσεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζεται την Πέμπτη στο Ηράκλειο η στρατηγική για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, στο Ηράκλειο, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Σταθάκης θα παρουσιάσει τη στρατηγική για την ενέργεια και το περιβάλλον, σε ειδική συνεδρία, στις 2.30 μ.μ.

Την Παρασκευή, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Επιτρόπου Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, διοργανώνεται από το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το φόρουμ για τα ενεργειακά νησιά. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής διακήρυξης καθαρής ενέργειας για τα νησιά της Ε.Ε., που υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης θα ανοίξει και θα συντονίσει τη θεματική για την απεξάρτηση των ευρωπαϊκών νησιών από τον άνθρακα, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντομινίκ Ριστόρι. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Πρόεδροι τοπικών κυβερνήσεων, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων, Ο.Τ.Α. και άλλοι φορείς.

Κεντρικοί στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στα νησιά, η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η απεξάρτηση από εισαγωγές ενέργειας, με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση σύγχρονων και καινοτόμων ενεργειακών συστημάτων.

Η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, πέραν του προφανούς οφέλους που θα αποφέρει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι για πρώτη φορά σηματοδοτεί την επόμενη μέρα στο επίπεδο της μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας. Αποτελεί μία πρωτοβουλία – τομή του ΥΠΕΝ, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας, ενός σχεδιασμού με γνώμονα την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας με ασφάλεια, δικαιοσύνη και κοινωνική αποδοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Οδηγούμε με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση

SHARE: