ΠΑΣΟΚ: “Ενταγμένο στην κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης και νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών, το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ”

ΠΑΣΟΚ: “Ενταγμένο στην κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης και νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών, το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ”
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Eurokinissi

Δήλωση των γραμματέων Δικαιοσύνης και Θεσμών του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Κακλαμάνη και Μ. Βελεγράκη αντίστοιχα, για το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Κοινή δήλωση για την ΕΥΠ και το νομικό πλαίσιο που την διέπει, έκαναν ο γραμματέας τομέα Δικαιοσύνης Χρήστος Κακλαμάνης και ο Μανώλης Βελεγράκης, γραμματέας τομέα Θεσμών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Με συνοπτικές διαδικασίες και αγνοώντας πλήρως τις σοβαρές ενστάσεις των αρμόδιων Ανεξάρτητων Αρχών, η Κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ.

Και αυτό το νομοσχέδιο δυστυχώς εντάσσεται στην οργανωμένη κυβερνητική προσπάθεια αρχικά συγκάλυψης και πλέον νομιμοποίησης, εκ των υστέρων, των αυθαιρεσιών της στην ΕΥΠ και στον τομέα του απορρήτου των επικοινωνιών. Και βέβαια στη συσκότιση των λόγων παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη” αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Και συνεχίζει: “Η νομοθετική αυτή απόπειρα αναδεικνύει την αντιδημοκρατική αντίληψη της Κυβέρνησης για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η διαρκής υποβάθμιση του ρόλου της ΑΔΑΕ, η υπερβολική έως αντισυνταγματική διεύρυνση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, η άρνηση αναφοράς των λόγων της παρακολούθησης και η παραπομπή της ενημέρωσης των παρακολουθούμενων στις ελληνικές καλένδες

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη από τα τέλη Αυγούστου καταθέσει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για τον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου της ΕΥΠ. Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, επέλεξε για ακόμη μια φορά να τις αγνοήσει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα