ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου κατά Καραμανλή για το Βατοπέδι

ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου κατά Καραμανλή για το Βατοπέδι
Στιγμιότυπο απο το Μέγαρο Μαξίμου,όπου ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρέδωσε στον νέο Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 Eurokinissi

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού μετά την αθώωση όλων των κατηγορούμενων για την υπόθεση Βατοπεδίου προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη και του ΚΙΔΗΣΟ, που τον καλούν να μιλήσει για την οικονομία

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσαν ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του για την υπόθεση του Βατοπεδίου, μετά τη σημερινή οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καραμανλής με αφορμή την αθώωση όλων των κατηγορούμενων για την υπόθεση του Βατοπεδίου δήλωσε πως πρόκειται για δικαίωση όσων άδικα κατηγορήθηκαν από τη σκευωρία που σχεδίασαν συμφέροντα με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνησή του.

Η Χαριλάου Τρικούπη και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου πάντως επιμένουν περί σκιών, πετώντας ταυτόχρονα το γάντι στον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο εγκαλούν γιατί δεν έχει μιλήσει για την οικονομία.

“Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλης και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Ταυτόχρονα, το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους πλην αυτής του Κ. Καραμανλη, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική. Τέλος, η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων λύθηκε: ο Κ. Καραμανλής μιλάει. Όχι για το διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δις ευρώ, αλλά για το Βατοπέδι”, αναφέρει ειδικότερα η Χαριλάου Τρικουπη σε ανακοίνωση της.

Για βιασύνη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), του Γιώργου Παπανδρέου.

«Οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπεδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε…», αναφέρει το Κίνημα και επισημαίνει: «Οι “παραπλανηθέντες υπουργοί” του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται “παραπλανημένοι”, αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι-υπάλληλοι “εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές” (της δικής του δηλαδή κυβέρνησης)».

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, «η έκταση που μεθόδευε με άκρα επιμέλεια το κυβερνητικό του επιτελείο να παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου για να ανταλλαγεί κατόπιν με πολυτελή δημόσια ακίνητα, αναγνωρίζεται με τη σημερινή απόφαση ότι είναι “δημόσια”. Ότι δηλαδή με τις κυβερνητικές του μεθοδεύσεις αντηλλάγησαν δημόσια ακίνητα που χαρίστηκαν, με δημόσια ακίνητα».

«Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες. Αυτά ως αρχή», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα