Πατέλης: Φωτογραφία του γραμματέα της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής με ναζιστικό όπλο στη δημοσιότητα

Πατέλης: Φωτογραφία του γραμματέα της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής με ναζιστικό όπλο στη δημοσιότητα

Ο αρχηγός Ταγμάτων Εφόδου εγκατέλειψε άρον άρον το στρατηγείο της Νίκαιας. Φωτογραφία - ντοκουμέντο με τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και εκλεκτό της ηγεσίας της Χ.Α. να κρατά ναζιστικό όπλο

Mε πιστόλι όμοιο με εκείνα που κρατούσαν στα χέρια τους οι ναζί στο μπλόκο της Κοκκινιάς καμάρωνε και φωτογραφιζόταν με απερίγραπτη προκλητικότητα ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας κυκλοφορεί και… οπλοφορεί, ενώ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια Β’ Πειραιά.

Ταυτόχρονα, το όπλο με το οποίο επέλεξε να φωτογραφηθεί ο Γ. Πατέλης, αποδεικνύει τη στενή ιδεολογική του σχέση που διατηρούν οι χρυσαυγίτες με το πιστόλι που χρησιμοποιούσαν οι ναζιστικές δυνάμεις.

Με το πιστόλι Walther PP ο Γιώργος Πατέλης εμφανίζεται λοιπόν, στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Το Έθνος“. Εξάλλου, το καλοκαίρι φωτογραφίζονταν στην εθνικιστική κατασκήνωση, στη Νέδα, με τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος φέρεται να ήταν ο “υπαρχηγός” του και να ανήκε στο πενταμελές συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης.

Το εν λόγω όπλο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1920 και έκανε μεγάλη καριέρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο αδόλφος Χίτλερ εξόπλισε τις γερμανικές δυνάμεις με αυτό. Μετά από πολλά χρόνια, το εν λόγω όπλο γνωρίζει δόξα στα χέρια χρυσαυγιτών, όπως αποδεικνύεται και από τη φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα Τετάρτη το “Εθνος”.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε η ταυτοποίηση έξι ατόμων που αντάλλαξαν μεταξύ τους κλήσεις, το επίμαχο χρονικό διάστημα μεταξύ 11-12. Ανάμεσά τους είναι και ο επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας, ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνήσει με το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τη βραδιά που έπεσε νεκρός ο μουσικός από 2 μαχαιριές στην καρδιά. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει κινηθεί εναντίον του καμία διαδικασία, ενώ πηγές αναφέρουν ότι έχει εξαφανιστεί από την περιοχή της Νίκαιας.

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στην ίδια εφημερίδα, αναφέρει πως ο άνεργος γραμματέας, μαζί με την επίσης άνεργη σύζυγό του, είχαν ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο διαβίωσης. “Ζουν σε μεγάλο και άνετο σπίτι, πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο και μάλιστα υπερηφανεύονται ότι μπορούν να προσφέρουν τα πάντα στην οικογένειά τους” είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την αδιαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος. Μάλιστα, ταμίας φαίνεται να ήταν η σύζυγος Ρουπακιά, σύμφωνα με  μαρτυρίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα