Παυλόπουλος από Ισραήλ: Κοινός εχθρός η τρομοκρατία

Εγκαίνια της έκθεσης «Ευζωνική στολή» από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπυλο,  Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα Τιμών της Προεδρικής Φρουράς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εγκαίνια της έκθεσης «Ευζωνική στολή» από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπυλο, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα Τιμών της Προεδρικής Φρουράς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Ισραήλ, απ' όπου τόνισε πως η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με όρους ανθρωπισμού

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Ρέβεν Ρίβλιν.

"Δεν είμαστε μόνο φίλοι, αλλά δύο λαοί πολύ κοντά ο ένας στον άλλον" τόνισε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρέβεν Ρίβλιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα Προεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος επισκεπτέται επίσημα τη χώρα.

Ο κ. Ρίβλιν αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, σημειώσε: «οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή,το χάος στη Συρία, η τρομοκρατία, είναι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Να ενωθούμε ενάντια στον κοινό εχθρό».

"Η Ευρώπη οφείλει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά να καταστεί μια "σκοτεινή ήπειρος" καταπολεμώντας για το σκοπό αυτό κάθε είδος ξενοφοβίας και ρατσισμού , μεταξύ των οποίων και τον αντισημιτισμό" σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Μέση Ανατολή δοκιμάζεται έντονα από την αστάθεια που τροφοδοτούν οι κρίσεις και ο πόλεμος, ο βίαιος εξτρεμισμός και η τρομοκρατία. "Και την μεν τρομοκρατία η Ευρώπη και σύσσωμη η πολιτισμένη ανθρωπότητα είναι αποφασισμένη να πατάξει , αντιμετωπίζοντας τους τζιχαντιστές τρομοκράτες ως υπηρέτες μιας νέας βαρβαρότητας . Αλλά το προσφυγικό ζήτημα οφείλει η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει με όρους ανθρωπισμού όπως επιβάλει ο πνευματικός , πολιτικός και νομικός πολιτισμός της Ευρώπης".

Αναφερόμενος στις ελληνοισραηλινές σχέσεις ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι το 2016 συμπληρώνονται 26 χρόνια διπλωματικών σχέσεων οι οποίες σήμερα "έχουν προσλάβει δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει εδραιωθεί μια σταθερή πορεία διαρκούς προόδου και ουσιαστικής εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας σε όλους τους τομείς"...

"Μαζί οι δύο Χώρες μας μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και στην προαγωγή μιας περιεκτικής περιφερειακής συνεργασίας και να βοηθήσουν στην εμπέδωση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών στην περιοχή. Οφείλουμε ν’ ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις σ’ αυτήν, οι οποίες επιτάσσουν την συνδρομή όλων μας στην εδραίωση και προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ.Παυλόπουλος κατέθεσε στη συνέχεια στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και αποκάλυψε αφιερωματική πλακέτα στο Δάσος των Εθνών όπου και φύτευσε συμβολικά ένα δένδρο ελιάς.

Στις 15:00 θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης».

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κνεσετ Γιούλι Εντελστάιν και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Ιραηλινός ομόλογός του.

Αύριο (Πέμπτη) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με Πατριάρχη Ιερουσαλήμ κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Ελληνική Λέσχη της Κοινότητας των Ιεροσολυμιτών καθώς και με το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του στις 16:15 με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

SHARE: