Παυλόπουλος: Χρέος των νέων να μετατρέπουν την πληροφορία σε γνώση

Παυλόπουλος: Χρέος των νέων να μετατρέπουν την πληροφορία σε γνώση
Π. Παυλόπουλος: "Χρέος των νέων να μετατρέπουν την πληροφορία σε γνώση" Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ "Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο".

Η Επιστήμη προάγεται, όχι μέσα από την επαλήθευση αλλά μέσα από την επιλάθευση, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» με θέμα «Δεξιότητες για το Μέλλον, που πραγματοποιήθηκε από 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2019 στο Cascais της Πορτογαλίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε στους νέους ανθρώπους ότι παίρνουν την πληροφορία αλλά δικό τους χρέος είναι από εκεί και πέρα, μέσα από την μετατροπή της σε γνώση, να φτάνουν στην Επιστήμη, δίνοντας την δυνατότητα σ’ αυτή να προάγεται όλο και περισσότερο.

«Είναι ένα μεγάλο χρέος όλων μας γιατί ο μεγάλος κίνδυνος -όχι από την ίδια την τεχνολογία αλλά από τον τρόπο με τον οποίο την προσεγγίζουμε- είναι να μείνουμε στην πληροφορία που παίρνουν τα παιδιά σε μεγάλο μέγεθος σήμερα και τα κάνει σοφότερα μεν μέχρι μια ηλικία, αλλά τους στερεί την δυνατότητα να εξελιχθούν από ένα σημείο και πέρα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version