Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από τη δολοφονία του – Οι αναρτήσεις της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από τη δολοφονία του – Οι αναρτήσεις της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη
Παύλος Μπακογιάννης EUROKINISSI

Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη στις 26 Σεπτεμβρίου 1989.

Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή (26/9) από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”.

“32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ”, ανέφερε η πρώην σύζυγός του Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο Facebook, με αφορμή την συμπλήρωση 32 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Με το τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη “Κοίτα Μπαμπά” επέλεξε να τιμήσει τη συγκεκριμένη ημέρα ο γιος του, Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 1989, στις 7.58 το πρωί, τρεις ένοπλοι πυροβόλησαν με δύο 45άρια πιστόλια και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Παύλο Μπακογιάννη, βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ και γαμπρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια αλλά και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισμό”, όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version