Πελώνη: Και ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για χούλιγκαν, αλλά κάλεσε σε διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη

Πελώνη: Και ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για χούλιγκαν, αλλά κάλεσε σε διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη
Η Αριστοτελία Πελώνη Eurokinissi

Η κυβέρνηση επιστρέφει στο ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και δηλώνει ότι δεν υποδαυλίζει εκείνη την κοινωνική ένταση.

Το blame game μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κοινωνική ένταση που προκάλεσε η αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη συνεχίζεται, με το Μαξίμου να επιστρέφει στο ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες όσον αφορά στα πρόσφατα επεισόδια.

Ειδικότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση γνώριζε για το ραντεβού χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη και ουσιαστικά μεθόδευσε τα επεισόδια για να συκοφαντήσει την αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε πως και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τα καλέσματα οπαδών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ίδια ημέρα και την προηγούμενη και παρόλα αυτά κάλεσαν σε πορεία. Έκανε συνεπώς λόγο για υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ εκ των υστέρων. Ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ώρα για διχασμούς και υποστήριξε ότι δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στη Βουλή “θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ είχε διαπιστώσει το κάλεσμα χούλιγκαν μέσω social media, στο οποίο ανέφεραν «να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό».

Η κ. Πελώνη επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αύριο στη Βουλη πρωτοβουλίες κατά της αστυνομικής βίας βάσει όσων συζήτησε με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Σημείωσε πάντως ότι το πως δρα η Αστυνομία προβλέπεται από τους επιχειρησιακούς κανονισμούς της και τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, κάτι που ίσχυε και επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο της Κυριακής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι κινήθηκε τάχιστα η ΕΔΕ και ο Συνήγορος του Πολίτη, πουέχει αναλάβει τη διαχείριση φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα