Πενς: Έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για τη ΔΕΘ

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς
O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς AP

Σε κορυφαίο επίπεδο αναμένεται να εκπροσωπηθούν οι ΗΠΑ στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου είναι η τιμώμενη χώρα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο άφησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Μάικ Πενς σκοπεύει να βρεθεί στην χώρα μας προκειμένου να παραστεί στην ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα, φέτος, είναι οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου 24/7 και της εκπομπής "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού, οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν στη ΔΕΘ σε ανώτατο επίπεδο, καθώς, ακόμη και αν ο Πενς δεν καταφέρει να παραστεί, θα έρθει είτε ο υπουργός Οικονομικών, είτε ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, κίνηση που που δείχνει τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην ελληνική κυβέρνηση.

Από τη συζήτηση Τσίπρα-Πενς δεν απουσίασε η Τουρκία. O έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε στον αμερικανό αντιπρόεδρο ότι πλέον έχει κλείσει ο εκλογικός κύκλος στην Τουρκία και επέμεινε στην αναγκαιότητα οι όποιες σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση να έχουν ως βασικό προαπαιτούμενο την ομαλοποίηση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πενς: Εύσημα ΗΠΑ για το Σκοπιανό

ADVERTISING

SHARE: