Περίπλοκη περιοχή το Αιγαίο, σχολιάζει το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας

Περίπλοκη περιοχή το Αιγαίο, σχολιάζει το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Άμυνας σχολίασε για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ, ότι το Αιγαίο είναι μια «μια πολύ ευαίσθητη και περίπλοκη περιοχή». Τι είπε για την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Μπόρις Ναντ αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες του πεδίου δράσης της αποστολής του ΝΑΤΟ για τους πρόσφυγες στην περιοχή του Αιγαίου λέγοντας είναι μια «πολύ περίπλοκη θαλάσσια περιοχή, μια πολύ ευαίσθητη περιοχή».

Ο κ. Ναντ, αφού ενημέρωσε ότι βρίσκεται ήδη στην Αθήνα ο Γερμανός επικεφαλής της αποστολής Γεργκ Κλάιν προκειμένου να συζητήσει λεπτομέρειες της επιχείρησης του ΝΑΤΟ, επανέλαβε ότι η Συμμαχία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να προσφέρει μια πλατφόρμα, η οποία θα διευκολύνει τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας και την Frontex να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την δράση των διακινητών.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι θα αναμιχθεί σε επιχείρηση διάσωσης μόνο στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση της έκτακτης ανάγκης. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η προετοιμασία της επιχείρησης θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE: