Πετρόπουλος: Στις 600 χιλιάδες οι αιτήσεις για τα αναδρομικά- Τα δικαστήρια θα κρίνουν

Πετρόπουλος: Στις 600 χιλιάδες οι αιτήσεις για τα αναδρομικά- Τα δικαστήρια θα κρίνουν
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος Eurokinissi

"Εντός του 2019 θα αναστείλουμε την ακύρωση της περικοπής συντάξεων χηρείας από μία ηλικία και μετά", ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας

Τις 600 χιλιάδες έχουν φτάσει οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Σκληρό Ροκ χ 2”, με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου.

Ο Τάσος Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι τα δικαστήρια είναι αυτά που θα κρίνουν επί του θέματος, εκτιμώντας ωστόσο ότι το ΣτΕ έχει ήδη αποφασίσει ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ενώ για την ρύθμιση των 120 δόσεων τόνισε ότι θα αφορά όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, θα συμπεριλαμβάνει ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν δραστηριότητα, μισθωτούς που είχαν άλλη δουλειά στο παρελθόν και θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2019. 

Σημείωσε ότι οι οφειλέτες με δύο ταμεία θα μπορούν το επόμενο διάστημα να επιλέγουν μέσω ΕΦΚΑ ποιο ταμείο διατηρούν και θα διαγράφονται τα χρέη τους από το άλλο.

Σχετικά με τα αναδρομικά, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως ούτε απέτρεπε ούτε προέτρεπε για τις προσφυγές επί των αναδρομικών και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Μέσα σε 4 ημέρες έφτιαξα ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι συνταξιούχοι. Οι αιτήσεις είναι πράγματι 600 χιλιάδες. Τα δικαστήρια είναι αυτά που θα κρίνουν. Άποψή μου είναι ότι το ΣτΕ έχει ήδη αποφασίσει επί του θέματος και λέει ότι δεν δικαιούνται”.

Τόνισε, επίσης, ότι για τα ειδικά μισθολόγια τα χρήματα δίνονται σε όλους, όχι μόνο σε όσους έκαναν προσφυγές.

“Εντός του 2019 θα αναστείλουμε την ακύρωση της περικοπής συντάξεων χηρείας από μία ηλικία και μετά (από 55 και πάνω)”, ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αδώνιδος Γεωργιάδου, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πιστωθεί τη μη περικοπή των συντάξεων γιατί αυτή την ψήφισε. Χαρακτήρισε “ταρτουφισμό” και “υποκριτική” τη στάση Γεωργιάδη λέγοντας ότι η ΝΔ έχει κόψει πολλές φορές τις συντάξεις.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version