Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: “Η ελευθεροτυπία είναι εχθρός των νοσταλγών του Στάλιν”

Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: “Η ελευθεροτυπία είναι εχθρός των νοσταλγών του Στάλιν”
Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

"Εσωτερικά ζητήματα του κάθε μέσου" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις παραιτήσεις της Δήμητρα Κρουστάλλη και της Έλενας Ακρίτα.

Σε σκληρή απάντηση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτεσης για τη παραίτηση της Δήμητρα Κρουστάλλη και τη λογοκρισία της Έλενας Ακρίτα.

“Για μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, λοιπόν, η ελευθεροτυπία και η κριτική αποτελούν στοιχεία της δημοκρατίας. Για τους νοσταλγούς του Στάλιν, εχθρούς. Ας μην κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδίων τα αλλότρια” απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ “επιχείρησε να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με παράνομες μεθοδεύσεις”.

Η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης ούτε στη δουλειά των δημοσιογράφων. Σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία τους. Όταν απαιτείται, απαντά στα δημοσιεύματά τους και φυσικά δεν ασχολείται με εσωτερικά ζητήματα του κάθε μέσου. Στο «Ινστιτούτο δημοσιογραφίας ΣΥΡΙΖΑ» δεν τα καταλαβαίνουν αυτά. Γιατί εκείνοι επιχείρησαν να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τις παράνομες μεθοδεύσεις τους. Είναι εκείνοι που πανηγύριζαν όταν έκλεισε το “Mega”.

Eίναι εκείνοι που έβαλαν τοποτηρητή στα “ΝΕΑ”. Είναι εκείνοι που απαιτούσαν να απολυθούν μη-αρεστοί δημοσιογράφοι και έστελναν άλλους στο αυτόφωρο. Και, βέβαια, είναι οι ίδιοι που σε πρόσφατο σποτ συκοφαντούσαν συλλήβδην τους δημοσιογράφους για χρηματισμό. Για μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, λοιπόν, η ελευθεροτυπία και η κριτική αποτελούν στοιχεία της δημοκρατίας. Για τους νοσταλγούς του Στάλιν, εχθρούς. Ας μην κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδίων τα αλλότρια”.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: Αντί για τις συνήθεις ασυναρτησίες του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουμε από τον κ. Πέτσα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα καταγγέλλει η μέχρι σήμερα διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Το Βήμα, Δήμητρα Κρουστάλλη, η οποία μίλησε για ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το ρεπορτάζ της στο οποίο κατέγραφε τήρηση διπλών βιβλίων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

Περιμένουμε από τον κ. Πέτσα να πει ξεκάθαρα πότε, από ποιον, σε ποιους ασκήθηκαν αυτές οι πιέσεις, καθώς και τι ακριβώς πιέσεις ήταν αυτές. Ή να διαψεύσει τη δημοσιογράφο.

Είναι πασιφανές πλέον, και για τον τελευταίο Έλληνα πολίτη, πως ο φιλελευθερισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη εξατμίζεται στην πρώτη φωνή κριτικής που θα ακουστεί. Από εκεί και μετά ξεκινούν με κυνισμό οι τυφλές εκκαθαρίσεις κατά πάντων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα