Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε, αλλά δεν του έκατσε το Joker 

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε, αλλά δεν του έκατσε το Joker 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τους έλεγχους της αστυνομίας σε κινηματογράφους για την παρουσία ανηλίκων. Είπε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της εφαρμόζοντας ένα νόμο Ραγκούση. Κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι προσπαθεί να παρουσιάσει ακροδεξιό προφίλ Μητσοτάκη που δεν υπάρχει.

«Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ« σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για τους έλεγχους της αστυνομίας σε κινηματογράφους για την παρουσία ανηλίκων στη συγκεκριμένη ταινία.

Ο κ. Πέτσας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης και για προσπάθεια κατασκευής ενός ακροδεξιού προφίλ του πρωθυπουργού, που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενώ υπερασπίστηκε την αστυνομία λέγοντας ότι έκανε τη δουλειά της εφαρμόζοντας το νόμο, που φέρει όπως είπε την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση, ενώ άφησε ανοιχτό να αλλάξει η Βουλή τη σχετική νομοθεσία.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ειδικότερα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει. Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα προφίλ νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό, σε ορισμένες περιπτώσεις ακροδεξιό».

 Πρόσθεσε ότι: «όλη αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς οι πολίτες έδωσαν ισχυρή αυτοδυναμία και ποσοστό 40% στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον εμπιστεύτηκαν γιατί ηγείται ενός κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος όπως η Νέα Δημοκρατία που αγκαλιάζει σήμερα όλους τους προοδευτικούς πολίτες» και σχολίασε ότι η προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες δύο ημέρες να επενδύσει στο ίδιο προφίλ είχε την ίδια κατάληξη.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ουσίας της υπόθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της εφαρμόζοντας τους νόμους και πως εάν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του κ. Ραγκούση είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξεταστεί, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής.

Σημειωτέον ότι ο κ. Πέτσας δεν αναφέρθηκε ρητά στο εάν ορθώς ζητήθηκε από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού ο έλεγχος της αστυνομίας, ούτε στην κόντρα μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθείς εκ των οποίων αρνήθηκε την ευθύνη για την υπόθεση.

Για Παναγιώτη- Ραφαήλ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το θέμα του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ, που φεύγει για τη Βοστώνη όπου θα υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία, μετά τη συγκλονιστική προσφορά του κοινού, που συγκέντρωσε σε λίγες ημέρες 2,2 εκ ευρώ.

Ο κ.Πέτσας απάντησε ότι: “Η άποψη της δημόσιας διοίκησης και της κυβέρνησης ήταν ότι το ζήτημα είναι επιστημονικό και ιατρικό. Από εκεί και πέρα είδαμε μία πρωτόγνωρη ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας και ευαισθητοποίηση για τη στήριξη του μικρού παιδιού. Η στήριξη αυτή οδήγησε στη συγκέντρωση ικανοποιητικού αριθμού θεμάτων. Εμείς από την πλευρά μας, χωρίς να το διαφημίζουμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μειωθεί το κόστος, να εξασφαλιστεί ένα επιπλέον ποσό για τη χρηματοδότηση των οποίων δαπανών και τρίτον να εξασφαλίσουμε την μετακίνηση του παιδιού και της οικογένειάς του. Από κει και πέρα ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού αναγνώρισε ότι κατανοεί τις απόψεις του ανωτάτου οικονομικού συμβουλίου και με δική του ευθύνη αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μετακίνηση γιατί αυτό θέλει να κάνει. Εμείς πάντα θέλουμε να στεκόμαστε αρωγοί, γιατί όπως έχουμε αποδείξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται”.

Για Παπαγγελόπουλο – Βαρουφάκη

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε βάρος του οποίου έχει συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, πως συνομιλούσε με κορυφαία στελέχη της ΝΔ όσο ήταν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το αίτημα του να εξεταστεί κατ αντιπαράσταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Πέτσας απέφυγε επί της ουσίας να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στη διαδικασία στη Βουλή.

“Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή, η συζήτηση βρίσκεται στο επίπεδο της Βουλής στην προκαταρκτική επιτροπή και όσα ζήτησε θα δούμε πώς θα τα αξιολογήσει η αρμόδια επιτροπή και όταν έχουμε περισσότερα στοιχεία θα δούμε πως θα το σχολιάσουμε αυτό. Δεν θέλω η κυβέρνηση να μπει στο έργο της Βουλής και της προκαταρκτικής διαδικασίας”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξεταστικής σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν απεμπολεί τα δικαιώματα της, κρατά ανοιχτές τις επιλογές της και θα δει τι θα γίνει στην πορεία, καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν άλλωστε νέα στοιχεία, διευκρίνισε δε ότι τα νέα στοιχεία δεν είναι η συνομιλία Ολαντ- Πούτιν αλλά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα γράψει κι εκείνος βιβλίο με διευθύνσεις και ονόματα. “Το περιμένουμε” είπε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση Ραγκούση σε Πέτσα: “Και ακραία δεξιοί και θρασύδειλοι και ψεύτες”

“Ο κ. Πέτσας ψεύδεται και διαψεύδεται – Σε ΠΔ του 1991 βασίστηκαν οι έφοδοι στο «Τζόκερ»” ανέφερε σε ανάρτησή του και συμπλήρωσε: “Με Προεδρικό Διάταγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 έκαναν τις εφόδους στους κινηματογράφους. Τελικά, η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στις απαράδεκτες εφόδους της Ελληνικής Αστυνομίας στους κινηματογράφους για να προσαγάγει ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker, βασίστηκε και στο προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρόκειται για το άρθρο 97 του προεδρικού διατάγματος 141 του 1991 που σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 9 του μεταξικού νόμου 445/1937, ρυθμίζουν τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα περί απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων σε ακατάλληλα θεάματα. Είναι διατάξεις που καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να ενεργοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Αυτήν την αλήθεια τη γνώριζαν από την πρώτη στιγμή.

Αυτήν την αλήθεια προσπάθησαν να κρύψουν με τις ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν νόμου Ραγκούση του 2010.

Η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού τους διέψευσε πανηγυρικά, στη συνέντευξή της στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.

Η κ. Μενδώνη όχι μόνο μίλησε για «νόμο Γερουλάνου», αλλά, κυρίως, με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως δεν προβλέπονται από το συγκεκριμένο νόμο του 2010 όσα διαδραματίστηκαν από την αστυνομία στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

1. Ενεργοποίησαν το προεδρικό διάταγμα Μητσοτάκη του 1991 σε συνδυασμό με τον μεταξικό νόμο, απολύτως συνειδητά και στο πλαίσιο του ακραία δεξιού δόγματος της αστυνομικοποίησης της πολιτικής τους.

Στο πλαίσιο αυτού του γενικευμένου δόγματος έκαναν τις πρωτοφανείς εφόδους στους κινηματογράφους.

2. Επειδή, όμως, είναι θρασύδειλοι, μόλις αντιλήφθηκαν την κοινωνική αντίδραση κατέφυγαν στις γνωστές τους μεθόδους.

Τις γκαιμπελικές μεθόδους αποπροσανατολισμού, μέσω διασποράς fake news από τα γνωστά εκτελεστικά τους όργανα στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας με τις σημερινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε κι επίσημα πως αυτό το σύστημα παραπληροφόρησης έχει την έδρα του στο Μαξίμου.

3. Είναι λοιπόν και ακραία δεξιοί και θρασύδειλοι και ψεύτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version