Πηγές ΝΔ: Η επιλογή Κόκκαλη το τελευταίο σκαλοπάτι κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα.
Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα. EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την υποψηφιότητα Κόκκαλη στις ευρωεκλογές εξαπολύουν γαλάζιες πηγές, καλώντας τον Τσίπρα να μην παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

"Η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ", υποστηρίζουν γαλάζιες πηγές

Και αυτό διότι όπως ισχυρίζονται "επιβεβαιώνει πλέον με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις διαπλεκόμενες σχέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένους επιχειρηματίες εξευτελίζοντας σε δημόσια θέα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί της δήθεν μάχης που δίνει με τη διαφθορά και τη διαπλοκή." Σημειώνουν εξάλλου ότι "κανάλι της οικογένειας Κόκκαλη, το “Κόντρα Τσάνελ” στηρίζει απροσχημάτιστα τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο, προφανώς, της… μάχης κατά της διαπλοκής."

Οι ίδιες πηγές απαντούν στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα, αλλά και υπουργών της κυβέρνησης για στενές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υποστηρίζουν ειδικότερα ότι υπάρχουν, τέσσερις αδιαμφισβήτητες αλήθειες.

"Είναι τοις πάσι γνωστό ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου εκείνος να παράσχει απλόχερα την βοήθειά του στην εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Κάτι που φάνηκε και από τα πολύ υψηλά ποσοστά που έλαβε η Ρένα Δούρου στον Πειραιά", αναφέρουν.

"Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης δεν έκρυψε ποτέ ότι από το 2015, μετά δηλαδή την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόταν τακτικά το Μαξίμου, όπως και ότι δεχόταν ο ίδιος συχνά πυκνά στο γραφείο του στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, όπως τους κ. Νίκο Παππά και Λευτέρη Κρέτσο", προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Υποστηρίζουν επίσης ότι τις σχέσεις που είχαν μέχρι και το 2017 οι κ. Τσίπρας και Μαρινάκης "επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε όταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πήρε τηλεοπτική άδεια με τον αντισυνταγματικό διαγωνισμό Παππά."

Επισημαίνουν επιπλέον ότι ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στον ίδιο δημοτικό συνδυασμό με τον κ. Μαρινάκη και είχαν άριστες σχέσεις.

Από τη ΝΔ καλούν επομένως τον κ.Τσιπρα "αντί να παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής", όπως χαρακτηριστικά λενε, να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς είναι αυτό που χάλασε τις σχέσεις του με τον κ. Μαρινάκη και τι είναι αυτό που τον συνδέει πλέον με τον κ. Κόκκαλη.

Οι ίδιες γαλάζιες πηγές κάνουν μάλιστα λόγο για σπεκουλα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν πως η ΝΔ ούτε γραμμάτια έχει να ξεπληρώσει, ούτε συναλλάσσεται και διαπλέκεται με κανέναν επιχειρηματία. Κατηγορούν αντίθετα το ΣΥΡΙΖΑ ότι απέδειξε πως είναι ο καλύτερος υπηρέτης της διαπλοκής σε αυτή τη χώρα.

Απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια λιτή ανακοίνωση απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ: "Για τη ΝΔ οι γάιδαροι πετάνε και ο κ. Μαρινάκης έχει στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι κουμπάρος της αδελφής του Αλ. Τσίπρα ή ότι πληρώνει τους λογαριασμούς στην Κουμουνδούρου... ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ ψηφίζει τη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία και υπόσχεται να τη βελτιώσει ως κυβέρνηση

Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Σπυράκη - Νέα εκπρόσωπος της ΝΔ η Σοφία Ζαχαράκη

Μητσοτάκης: Έργα ύψους 10-12 δισ για 240.000 θέσεις εργασίας και παράκαμψη Υλίκης- Ελευσίνας

SHARE: